У Києві православні пішли хресною ходою на Банкову
У Києві православні пішли хресною ходою на Банкову

У Києві православні пішли хресною ходою на Банкову

У центрі столиці України, місті Києві, сотні парафіян Української Православної церкви Московського патріархату вийшли з протестами на вулицю.

Про це повідомив сайт "УНІАН", посилаючись на кореспондентів кількох видань і телеканалів, що працюють на місці подій.

Чого вимагають протестувальники

Судячи зі спостережень журналістів, які працюють на місці подій, паломники пішли хресною ходою до офісу президента України, протестуючи проти примусової зміни назви УПЦ МП на РПЦ (йдеться про законопроект №2662-VIII), а також проти "масових гонінь на церкву". З цими скаргами вони хочуть офіційно звернутися до представників Офісу президента України, а також до народних депутатів.

При цьому вони тримають в руках різні плакати з відповідними речівками і гаслами і хором співають релігійні пісні.  Деякі з них ховаються від сонця під парасольками.

Протест вірян УПЦ МП У Києві

Повідомляється, що нікого з віруючих в офіс президента ще не пускали.

Приблизна кількість протестувальників

Різні видання - різна так звана "редакційна політика". Представники одних стверджують, що на вулиці зібралося близько восьми сотень віруючих, не рахуючи духовенства Української Православної церкви Московського патріархату. Інші ж стверджують, що протест об'єднав не менше десяти тисяч осіб.

Однак, якщо судити по відео з Telegram-каналу "Апостроф", розміщене на його сайті, 800 осіб-явно значно применшена цифра. Протестувальників зібралося кілька тисяч. Цілком можливо, що і всі десять. Тим більше, що раніше УПЦ (МП) заявляла, що біля Ради о 9:00 розпочнеться молитовне стояння, в якому візьмуть участь понад 10 000 віруючих і духовенство УПЦ (МП).

Нагадавши, Стародавній Козацький Спасо-Преображенський монастир УПЦ в Межигір'ї запрошує взяти участь у відродженні обителі.

Раніше ми також повідомляли, що у Києво-Печерській Лаврі віруючі УПЦ відзначили пам'ять преподобного Агапіта лікаря


Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом