В Україні продовжив карантин: Денис Шмигаль назвав дату - ще одне літо в ковідом
В Україні продовжив карантин: Денис Шмигаль назвав дату - ще одне літо в ковідом

В Україні продовжив карантин: Денис Шмигаль назвав дату - ще одне літо в ковідом

В Україні цього року, як і минулого 2020-го, знову продовжать карантинні обмеження, пов'язані з пандемією COVID-19.

Про це заявив в ході засідання Кабінету Міністрів глава українського уряду Денис Шмигаль.

За словами прем'єр-міністра, Україні потрібно бути готовою до всього, навіть незважаючи на те, що останнім часом ситуація з епідемією в Україні покращилася.

При цьому чиновник підкреслив, що слова про поліпшення санітарно-епідеміологічної ситуації в країні не порожній звук. Як стверджує Шмигаль, з цим згодні навіть у країнах Євросоюзу. Відзначається, що навіть за їхніми критеріями Україна знаходиться в так званій "зеленій зоні" санітарно-епідеміологічного контролю.

При цьому карантинні обмеження стану м'якше

Денис Шмигаль на засіданні Кабміну

"Сьогодні всі регіони нашої країни знаходяться в зеленій зоні. Для Міністерства охорони здоров'я і нового глави – це, перш за все, можливість ще раз провести ревізію системи, проаналізувати, де є слабкі місця і забезпечити максимальну готовність до потенційної нової хвилі коронавірусу.

Ми повинні бути готові до всіх варіантів розвитку подій, залишатися мобілізованими і дотримуватися протиепідеміологічних правил.

Важливо, що коефіцієнт виявлення нових випадків COVID-19 в Україні відповідає рекомендованому у ВООЗ рівню 5%. Таким чином, станом на 10 червня в Україні досягнуто зеленого рівня епідеміологічної небезпеки, який дає можливість продовжити пом'якшення епідеміологічних обмежень.

Уряд цього дня офіційно продовжить карантин до 31 серпня цього року. Але одночасно ми пом'якшимо певні карантинні заходи.

Зокрема, поки у нас зелений рівень, то контроль самоізоляції буде здійснюватися через додаток будинку. Крім цього ми внесемо зміни, які дозволять сімейним лікарям видавати відповідні довідки, які свідчать про проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу",- повідомив на початку засідання глава українського Кабміну.

Нагадавши, Денис Шмигаль обрадував українців: розмитнити авто можна буде не виходячи з дому.

Також раніше ми повідомляли, що у" Голосі " розкол: Васильченко оголосила про створення об'єднання "справедливість"

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом