Київська бабуся-жебрачка щодня їде додому з горою продуктів на таксі
Київська бабуся-жебрачка щодня їде додому з горою продуктів на таксі

Київська бабуся-жебрачка щодня їде додому з горою продуктів на таксі

У Києві, на Броварському проспекті один з покупців супермаркету зняв відео зі старенькою, яка з важкими пакетами продуктів сідає в викликане таксі.

Все б нічого, та тільки виявилося, що кількома хвилинами раніше ця ж бабуся жебракувала в супермаркеті, щоб їй допомогли грошима на продукти.

Про це повідомив на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook "Київ Оперативний".

Старенька щодня ходить в супермаркет, як на роботу

Відео з коментарем покупця з'явилося в Facebook-акаунті "Київ Оперативний". Автор публікації пише, що зустрів бабусю з продуктовим візком і кульками, яка просить грошей. Він, природно, дав. А через якийсь час побачив, як ця ж старенька, складає всі свої кульки в таксі і сідає в нього.

Як з'ясувалося, ця старенька в "Новусі" - постійний "клієнт". Всі тамтешні касири її добре знають. Кажуть, вона по півдня вистоює в магазині, приставаючи до покупців, щоб ті оплатили їй продукти.

"Зі слів касира-900 гривень на день на покупках вона має, а то якщо пощастить і більше. Плюс те що, небайдужі люди дають",- пише чоловік у коментарі до свого посту.

Скріншот публікації

Далі йде цікавий діалог між ним і цією ж старенькою у відео, яке він розмістив.

Ви тільки що у мене просили 20 гривень, а щас на таксі сідайте або що?

Так, так, на таксі!

Тобто, це зручно?

А як же!

Тобто, Ви так звикли: позичати гроші, а потім на таксі сідати, так?

А ти допоміг би бабі, баба розтратилася.

Добре люди заробляють, чому я так не заробляю?

В кінці мізансцени таксі зі старенькою їде, залишаючи автора відео спантеличеним. Чоловік всерйоз задумався, що, мабуть, займається в житті чимось не тим, раз не може собі дозволити їздити з магазину на таксі.

"Ось так наші бабусі на таксі в булочну їздять"

Відвідувачі аккаунта жваво прокоментували цю публікацію. Багато хто відзначає, що бачили цю стареньку і в цьому, і в інших супермаркетах раніше. Причому, тактика її працює безвідмовно. Бабуся" прицілюється " переважно до молодих покупців при грошах, яким простіше "відкупитися" від жебрака, ніж з'ясовувати життєві обставини, які змусили її зайнятися цим "промислом".

"Бізнес леді!)",

"Автор, навіть, задумався над власним бізнес-планом",

"Не давав не даю і давати не збираюся, занадто важко дістаються гроші в сучасному світі",

"О, я теж знаю таку бабусю....Це вже бренд " бабуся",

"До мене підходила в мегамаркеті на олімпійській.. у кошику - салямі, хурма, виноград...кажу їй мовляв - як для жебрака у неї недешеві продукти і запропонував купити що-небудь простіше.. типу хліба, молока, яєць.. на що почув: - "..щоб ти провалився, жмот..",

 "Ось так))) наші бабусі на таксі в булочну їздять)", - написали кияни в коментарях до відео.

Коментарі до публікації

Багато хто просить не тільки на продукти

З коментарів також з'ясувалося, що таких жебраків подвизается по столичних супермаркетах і підземних переходах чимало: і бабусь, і дідусів. Більшість з них відмовляється, якщо люди пропонують просто нагодувати їх, всі хочуть грошей. Причому деякі з них купують їжу, яку зазвичай українці середнього достатку дозволяють собі лише у свята. А деякі просять не тільки гроші на їжу, а й, наприклад, на те, щоб заправити автомобіль.

"Одна така ж в переході біля Арсенальної і на Печерській стоїть. То в Полонне їде. То дочка захворіла ніде переночувати. І так вже бачу її більше року",

"Я так один раз потрапила, на Васильківській, ой бензин закінчився, хоч на літр дайте, питаю що за машина ? Жигуль.. даю 100 грн хоч би спасибі сказав, Через день на тому ж місці,,, а я на іншій машині, дізнався ))) просити не став.. каже Ми вже назбирали.. після цього нікому не допомагаю",- поділилися своїм досвідом інші столичні філантропи.

Нагадавши, у Київських духовних школах цього року-200 випускників.

Також можливо вам буде цікаво, що в Україні піднімуть вартість паркування

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом