“Голоси регіонів України”: Як взяти участь у кінопроєкті для документалістів, готових зняти фільм на смартфон
“Голоси регіонів України”: Як взяти участь у кінопроєкті для документалістів, готових зняти фільм на смартфон

“Голоси регіонів України”: Як взяти участь у кінопроєкті для документалістів, готових зняти фільм на смартфон

Проєкт "Голоси регіонів України"  безкоштовний кінематографічний курс для українських документалістів із Дніпра, Львова, Миколаєва, Сум та Харкова за участі професійних митців  Анни Акулевич (Україна) та Володимира Лєона (Франція), які допомагатимуть в реалізації документального фільму, знятого на смартфон.

До участі в україно-французькому кінопроєкті запрошується молодь із Дніпра, Львова, Миколаєва, Сум та Харкова, без вікових обмежень. Документалісти, журналісти та режисери, а також студенти факультетів режисури та творчих спеціальностей, які не мають фахової освіти, але можуть запропонувати власні відеороботи.

Головна умова  бажання та здатність виражати себе за допомогою кіномови, а також наявність креативних ідей документальних фільмів не більше 30 хвилин за хронометражем. Важливо, щоб стрічки задавали неочікуваний ракурс та прагнули впливати на гідність, свободу та права людини.

Ідеї та заявки приймаються до 5 липня 2021 року. Серед усіх заявок буде обрано вісім найкращих ідей.

На учасників чекає 6-денний семінар-практикум в Києві разом із менторами проєкту; 3-місячне навчання в онлайн-форматі з менторами, яке передбачає розробку та просування проєктів від ідей до скаутингу, підхід до героїв, пошук художньо-виражальних засобів. А також 5-денний майстер-клас в Києві, в рамках якого учасники презентуватимуть свій фільм міжнародним продюсерам. Це дасть можливість зняти документальний фільм і представити його на міжнародному форумі EurasiaDoc.

"У цьому форматі є суттєва особливість  це повна автономія в отриманні знань для учасників. Менторство покладає більше відповідальності саме на їх вільний вибір в отриманні бажаних навичок, нових знань, практичних порад. Вони дають запит, і ментори відповідно його задовільняють."  розповідає Анна Акулевич, режисерка, організаторка та одна з менторів проєкту.

Подати заявку на участь у кінопроєкті "Голоси регіонів України" можна за посиланням.

 

Дивіться також:

Одеська Академія класичної музики запрошує українських скрипалів на майстер-класи Захара Брона.

"Вусатий фанк": Дивіться трейлер документального фільму про українську музику 1970-х.

 

кіно
документалістика
Теги по теме
Кино
Источник материала
Поделиться сюжетом