19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Німеччині Covid-сертифікати видають не тільки сімейні лікарі
В Німеччині Covid-сертифікати видають не тільки сімейні лікарі

В Німеччині Covid-сертифікати видають не тільки сімейні лікарі

Підтвердження того, що людина пройшла повний курс вакцинації проти Covid-19 або ж придбала імунітет після перенесеного коронавірусного захворювання, в Німеччині можна отримати у вигляді QR-коду на смартфоні.

Як повідомляє німецька преса, електронний Covid-сертифікат оформляють в аптеках або у сімейних лікарів. Правда, через брак повної бази даних про вакцинацію і хвороби, в повну силу ця програма запрацює з липня 2021 року.

– Щоб оформити Covid-сертифікат, необхідно пред’явити документ, що засвідчує особу, та паперовий сертифікат про два щеплення від коронавірусу, – пояснила німецьким журналістам одна з працівниць аптеки.

Цікаво, що на подібний документ можуть розраховувати тільки ті, хто отримав щеплення однією з чотирьох вакцин, зареєстрованих в Євросоюзі: BioNTech / Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson.

Якщо ж мова йде не про щеплення, а про перенесену хворобу, в цьому випадку наявність імунітету проти Covid-19 має бути підтверджена відповідним тестом на антитіла.

Читайте
Новий штам Covid-19 Lambda зафіксовано в 29 країнах – ВООЗ

Електронний Covid-сертифікат видається безкоштовно. Він дійсний протягом трьох місяців, якщо виданий на підставі ПЛР-тесту і протягом року, якщо аргументом для його отримання було щеплення.

З таким документом можна спокійно подорожувати країнами Євросоюзу і Шенгенської зони, де електронний Covid-сертифікат почали видавати з 14 червня.

Читайте також про те, комбінування яких двох відомих вакцин проти Covid-19 виявилося ефективним.

Джерело: DW

Теги по теме
Коронавирус Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом