"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення: найбільше за останні 4-5 років
"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення: найбільше за останні 4-5 років

"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення: найбільше за останні 4-5 років

Цього місяця клієнти "Нафтогазу", підключені за "Фіксованим" тарифом, зможуть заощадити більше 30% коштів у порівнянні з тими, хто віддає перевагу "Місячному" тарифу.

Про це повідомили на сайті ДК "Нафтогаз Україна".

Такі дані з'явилися виходячи з недавнього перерахунку цін на "блакитне паливо", в зоді якого враховувалася поточна ситуація на ринку енергоносіїв.

Цифри показують більшу ефективність "фіксованого" тарифу

Фото ілюстративне

У місячній ціновій пропозиції відображається загальна динаміка зростання ціни газ, як на українському, так і на глобальному ринку. Вона є індикативною.

Ціни в рамках "Місячного" тарифу підтверджують, що тарифний план "Фіксований" є більш ефективним. Його мета і суть - захист клієнтів від коливань вартості газу на ринку. Так, ціна "блакитного палива" в рамках тарифного плану "Місячний" в червні становить 11,94 грн / куб. м. у той же час клієнти ДК "Нафтогаз України", в рамках тарифного плану "Фіксований", платять за однією з найвигідніших цін - 7, 96 грн / куб. м.

Варто підкреслити, що підключення до тарифного плану "місячний" може відбутися тільки при бажанні самого клієнта. Всіх клієнтів ДК "Нафтогаз України" за замовчуванням обслуговують згідно з річним тарифним планом "Фіксований".

Ціни на газ в Україні дуже залежні від ситуації в Європі

Газовий лічильник

Ціна "блакитного палива" в рамках тарифного плану "Місячний" обумовлюється ситуацією на європейському ринку. Там ціни на газ є одними з найвищих за останні 4-5 років. Станом на початок червня, вони продовжують зростати.

При цьому варто відзначити, що ціни на газ в Україні корелюються виключно за цінами, присутніми на європейських хабах. Це пов'язано з тим, що Україна інтегрована в європейський газовий ринок з 2015 року. Україна імпортує 30% від загальних обсягів споживання, тому ціни на газ формуються, виходячи з динаміки цін на європейських торгових майданчиках.

У червні ДК "Нафтогаз України" пропонує клієнтам "Фіксований" і "Місячний" тарифні плани. У клієнтів газопостачальної компанії, підключили тарифний план "Річний " минулого року. Умови не змінюються, як і ціна на газ, яка зафіксована умовами укладеного договору і строком до його завершення. Також компанія працює над тим, щоб у липні представити нову пропозицію на ринку - сезонний тарифний план з можливістю оплати рівними частинами.

Тим часом українці купують продукти вдвічі дорожче, ніж поляки: експерти порівняли ціни.

Також раніше ми повідомляли, що Українці можуть повернути собі частину грошей за навчання, іпотеку і страховку: названо спосіб.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом