VISA і "ПриватБанк" візьмуться за забезпечення безпеки в школах: деталі
VISA і "ПриватБанк" візьмуться за забезпечення безпеки в школах: деталі

VISA і "ПриватБанк" візьмуться за забезпечення безпеки в школах: деталі

У Києві VISA і "ПриватБанк" запустили пілотну версію біометричної системи допуску в школи. Тепер кожного вчителя і співробітника навчального закладу при вході будуть розпізнавати по обличчю.

Про це повідомили в одному з матеріалів MC.today.

Як розробили систему

Пробну версію системи від VISA і "ПриватБанк" запустили ще 26 травня в Київському ліцеї № 157. Систему безпечного біометричного доступу до навчальних закладів розробили на базі технології FacePay24 - здійснення платежів власною особою.

Система оплати особою FacePay24

Розробники з VISA і "ПриватБанк" врахували те, що колишній спосіб ідентифікації по картці був неефективним і застарілим в силу того, що ці картки, наприклад, часто втрачають. Передбачається, що розпізнавання відвідувачів з аналізу особи стане куди більш ефективним. А враховуючи те, що система ще й буде визначати температуру тіла і бачити відсутність маски на обличчі, вона буде ще й більш інформативною.

Ця технологія буде корисною і для батьків

Запущена в Київському ліцеї пробна версія програмного забезпечення цієї системи є відкритою для всіх навчальних та інших закладів країни. Завдяки їй можна буде не тільки обмежити коло осіб, які відвідують навчальний заклад, а й поліпшити батьківський контроль над своїми дітьми.

Підлітки будуть не в захваті

Аналізуючи обличчя учнів, система розпізнавання зможе надсилати відповідні повідомлення батькам на їхні телефони. У них буде чітко позначено, коли дитина прийшла в школу, і коли покинув її.

Інша корисна інформація від дії системи

Крім контролю відвідуваності, нова цифрова платформа стане основою для впровадження закритої цифрової екосистеми. Вона включатиме адресний доступ до навчального контенту, педагогічним кейсом вчителів, а також дані про успішність учнів та адміністративну інформацію.

Все це захищено за останнім словом технологій в області шифрування даних.

Нагадавши, в Україні з'явився новий сервіс від Apple, але є одне обмеження.

Також раніше ми повідомляли, що у Києві презентували надшвидкого бойового дрона, невидимого для ворога

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом