20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Масове отруєння у Харкові: десятки людей потрапили до лікарні
Масове отруєння у Харкові: десятки людей потрапили до лікарні

Масове отруєння у Харкові: десятки людей потрапили до лікарні

У Харкові кілька десятків людей потрапили до лікарні через харчове отруєння сушами. Постраждалі-клієнти двох місцевих ресторанів, в яких вони зробили відповідне замовлення. Серед них є як дорослі, так і діти.

Загальна кількість отруєних склала 34 осіб, серед яких 12 дітей. У всіх діагностовано харчове отруєння середньої тяжкості, повідомив у соціальній мережі Facebook директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко. За його словами, деяких пацієнтів вже відпустили додому, а інші все ще в лікарні під крапельницями.

Скріншот публікації

Де сталися отруєння

У мережі користувачі повідомили, постраждалі їли суші в двох місцевих ресторанах - "Якіторії" та "мафії", що розташовані на вулиці Квітки-Основ'яненка.

"Були у вівторок компанією в "Якіторії", сьогодні вже другий день лежу в 31 лікарні на Москалівці, температура не спадає, і кожні 15 хвилин нові пацієнти надходять. Тільки що до мене в палату привезли ще одну дівчину з" Якіторії", вона сказала, що в швидкій вона була вже 58 викликом по отруєнню сушами. Люди їли в "Якіторії"і в "Мафії". Зараз по лікарнях їздить санепідемстанція, збирає інформацію про постраждалих, вживатимуть заходів",- розповіла одна з отруївшехся.

Скріншот сторіс однієї з постраждалих

Заклади тимчасово припинили свою діяльність

Повідомляється, що ретсорани, з якими пов'язують отруєння, тимчасово припинили приймати відвідувачів. Зараз, за словами Юрія Сидоренка, в ресторанах проводиться дезінфекція.При цьому адміністрації закладів, на даний момент, жодним чином не прокоментували цю ситуацію. На телефонні дзвінки вони не відповідають.

Тим часом Держпродспоживслужба порекомендувала ресторанам закритися до кінця розслідування. У разі відмови, ветеринарна служба буде приймати рішення про примусове закриття.

У Харківській поліції вже відкрили провадження за фактом отруєння людей.

Раніше ми також повідомляли про те, як сім'я розпорошила перцевий балончик в автобусі і "вийшла у вікно", щоб не платити за проїзд.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську 8 підлітків отруїлися невідомим хімікатом.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом