Польща звинувачує Росію в маштабній кібератаці на польських чиновників
Польща звинувачує Росію в маштабній кібератаці на польських чиновників

Польща звинувачує Росію в маштабній кібератаці на польських чиновників

КИЇВ. 18 червня. УНН. Високопоставлені польські урядовці постраждали від масштабної кібератаки, що надійшла з території Росії, - заявив заступник прем'єр-міністра Польщі Ярослав Качинський в п'ятницю в офіційній заяві з приводу інциденту зі зломом електронної пошти в цьому місяці. Про це інформує УНН з посиланням на Notes from Poland.

Деталі

Качинський сказав, що жертвами кібератаки стали міністри і депутати різних політичних партій.

"Аналіз наших служб і спецслужб наших союзників дозволяє однозначно констатувати, що кібератака була здійснена з території Російської Федерації. Її масштаби і діапазон широкі", - йдеться в повідомленні на урядовому сайті.

Качинський повідомив, що готується новий закон, який надасть уряду ширші інструменти для моніторингу цифрової безпеки, згідно з внутрішніми джерелами.

Уряд Росії неодноразово заперечував проведення кібератак або терпимість до них після заяв Сполучених Штатів про кібератаки на території США, України і Саудівської Аравії.

Контекст

Раніше в цьому місяці польські ЗМІ повідомляли, що електронні листи, відправлені деякими урядовцями з їх особистих скриньок, в тому числі і від першого помічника прем'єр-міністра, просочилися і стали доступні в соціальній мережі Telegram.

Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив раніше, що поштові скриньки захопили сторонні особи. Його помічник Міхал Дворчік сказав, що деякі електронні листи і інформація були вкрадені з поштових скриньок, що належать йому і його родині, і опубліковані в Telegram, а деякі були фальсифіковані.

"В даний час я не можу точно сказати, коли мій обліковий запис електронної пошти була успішно зламаний, але я хотів би ще раз підкреслити, що я не використав її для відправки будь-якої інформації, яка може становити загрозу для державної безпеки", - сказав Дворчік.

У середу уряд представив інформацію про кібератаку під час засідання нижньої палати парламенту, яка була конфіденційною за запитом Моравецького.

Опозиційні партії критикували уряд Закону і справедливості (PiS) за використання їхніх особистих поштових скриньок для обміну офіційною електронною поштою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі затримали підозрюваного в шпигунстві на користь Росії

Теги по теме
Россия Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом