"Слуги народу" запропонували українцям жити на зарплату менше мінімуму: "Достатньо 5500 грн"
"Слуги народу" запропонували українцям жити на зарплату менше мінімуму: "Достатньо 5500 грн"

"Слуги народу" запропонували українцям жити на зарплату менше мінімуму: "Достатньо 5500 грн"

Народний депутат України від "Слуги народу" Галина Третьякова заявила, що для гідного життя українцям повинно вистачати і мінімальної заробітної плати. При цьому зарплата самої політика за минулий рік в середньому склала близько 42 тисяч гривень.

Відео з коментарями Третьякової та інших народних депутатів опублікувало на сторінці в соціальній мережі Tik-Tok видання "СТРАНА.UA".

Що думають нардепи 

Журналісти поцікавилися у політиків, скільки, на їхню думку, українці повинні отримувати в місяць, щоб забезпечити своїм сім'ям гідне існування.

Цифри політиків були різні - 1 200 євро, 20-22, 24, 36 500 тисяч гривень. Політики зазначали, що в контексті того, що Україна прагне до Європи, менші заробітні плати для населення просто недоречні.

Ілля Ківа, скріншот з відео

Однак іншу думку висловила голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, народна обраниця від фракції "Слуга народу" Галина Третьякова. За її словами "на фізіологічному рівні" українцям буде достатньо 5-5 500 гривень для задоволення своїх потреб.

При цьому політик зазначила, що її відповідь стосується не фізіологічного рівня прожиткового рівня, а соціального і національного.

Мінімальна зарплата в Україні

З 1 січня 2021 року мінімальна зарплата в Україні зросла з 5 до 6 тисяч гривень.

Зазначимо, підвищення заробітних плат регулюється статтею 38 Бюджетного кодексу України. Стаття свідчить, що розмір мінімальної зарплати визначається в Законі Про Державний бюджет на відповідний рік.

Галина Третьякова, скріншот з відео

У 2021 році в Україні заплановано ще одне підвищення мінімалки. Так, з 1 грудня 2021 року вона складе 6 500 гривень.

Що стосується погодинної оплати праці, то зараз діє мінімальний тариф 36, 11 гривень за годину. З грудня поточного року оплата години праці збільшиться до 39,12 гривень.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що українців хочуть позбавити частини вихідних.

Також ми писали, що ПФУ перерахує пенсії мільйону українців вже в липні: кому пощастить.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны