Знай наших: найцікавіші українські гурти на Atlas Weekend 2021
Знай наших: найцікавіші українські гурти на Atlas Weekend 2021

Знай наших: найцікавіші українські гурти на Atlas Weekend 2021

alyona alyona називають "новою українською реп-зіркою" / Instagram alyona alyona

Музичний фестиваль Atlas Weekend, який відбудеться з 5 по 11 липня, цього року пройде в оновленому форматі. Для когось на жаль, для когось на щастя, але більшість західних хедлайнерів цього року до нас не доїдуть, зате серед українських гуртів є маса цікавих імен. Ми зібрали для вас топ - 5 українських артистів, чиї виступи обов'язково варто відвідати. 

alyona alyona

alyona alyona називають "новою українською реп-зіркою»і "сенсацією українського репу". Однак відома вона не тільки в Україні, а й далеко за її межами. У січні цього року артистка виграла приз симпатій слухачів Public Choice Award премії Music Moves Europe Talent Awards.

alyona alyona записала фіти з такими популярними артистами, як Monatik, Kyivstoner, Аліна Паш і навіть Святослав Вакарчук. Її нове слово в українській музиці точно варто почути. 

ONUKA

ONUKA-український гурт, творчість якого ґрунтується на змішанні народних інструментів та електронної обробки. Незвичайним звучанням колектив підкорив не тільки співвітчизників, а й Європу: кліп на пісню Vidlik, присвячений аварії на Чорнобильській АЕС, увійшов до шорт-листа кінофестивалю фешн-роликів у Берліні. А виступ гурту ONUKA в на "Євробаченні 2017" настільки підкорив Іноземні слухачів, що ті з усіх ніг кинулися знайомитися з творчістю музикантів.

ДахаБраха

"ДахаБраха «український гурт, що грає в стилі» етно-хаос", пов'язаному з етнічною музикою різних народів. 

З концертами музиканти з'являлися на найвідоміших фестивалях світу - Glastonbury, Roskilde festival, Bonnaroo, Lowlands, Womad, WOMADelaide, WOMEX, Sziget, Fusion, GlobalFEST, Helsinki Festival, Med, Mundial, Oslo World Music Festival, Pohoda, Rudolstadt, Cinars, Dublin World Music Festival, Ethno Port, створення світу, Етномеханіка та інших музичних подіях у всьому світі. Були єдиними представниками з України в легендарній передачі " Later ..."with Jools Holland на BBC, а також в ефірах радіо KEXP і NPR.

Через надзвичайно широку географію виступів-Колумбія, Бразилія, Мексика, Сполучені Штати Америки, Канада, Китай, Малайзія, Південна Корея, Австралія, Нова Зеландія, більшість країн Європи, гурт часто називають головним гастролером країни та послом України у світі.

KAZKA

KAZKA-український музичний гурт, що виконує поп з елементами електро-фолку. Хлопці з колективу вже встигли стати українською сенсацією,» феноменом«,» проривом року"; першою україномовною групою, що потрапила у всесвітній чарт SHAZAM. Успіх групі принесла пісня» Плакала", що побила відразу кілька музичних рекордів.

DAKH DAUGHTERS

Dakh Daughters-український жіночий театрально-музичний гурт, який виступає в жанрі "фрік-кабаре" та театрального перформансу. Учасниці використовують різні музичні інструменти: контрабаси, віолончелі, фортепіано, Маракаси, гітару, скрипку, барабани, ксилофон, акордеон, губну гармоніку і бубон, «причому музиканти не прив'язані до своїх інструментів і легко ними змінюються». 

Інші новини на тему:

  • Atlas Weekend Friends Edition: кого послухати на фестивалі цього року
  • Реєстрація на безкоштовний день та актуальні дати: що необхідно знати про Atlas Weekend 2021
  • Fatboy Slim: що грає головний західний хедлайнер Atlas Weekend 2021 (відео)

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram

Автор: Ольга Броскова

Источник материала
Поделиться сюжетом