Австралійські науковці почали випробування вакцини від COVID-19 у вигляді назального спрею
Австралійські науковці почали випробування вакцини від COVID-19 у вигляді назального спрею

Австралійські науковці почали випробування вакцини від COVID-19 у вигляді назального спрею

КИЇВ. 20 червня. УНН. Австралійські дослідники починають клінічні випробування нового типу вакцини проти COVID-19 - назального спрея. Вчені з Nucleus Network в Брісбені вважають, що лікування може бути більш ефективним проти вірусу, ніж препарати AstraZeneca і Pfizer, і що воно дозволить зробити щеплення пацієнтам, які бояться голок. Про це інформує УНН з посиланням на Голос Америки.

Деталі

Незважаючи на узгоджені кампанії громадської охорони здоров'я, програма вакцинації в Австралії йде повільними темпами в порівнянні з програмами в інших країнах. Були проблеми з поставками, скарги на погане планування з боку уряду і, при відносно низькому рівні випадків коронавірусу в країні, самозаспокоєність і нерішучість в суспільстві.

В майбутньому вакцини можна буде вводити більш легко - у вигляді назального спрею, призначеного для "атаки на вірус" при його попаданні в організм.

Доктор Пол Гріффін, медичний директор Nucleus Network, дослідницької організації, яка починає випробування назальної терапії, сказав, що, хоча інші ліки в основному захищають від розвитку серйозних симптомів COVID-19, цей спрей націлений на зниження ризику зараження.

"Основна перевага полягає в тому, що коли ми вводимо вакцину тим же шляхом, по якому потрапляє патоген або вірус, то, сподіваюся, відповідь буде більш ефективною і фактично запобіжить проникненню вірусу", - сказав він.

Незалежний комітет з етики схвалив австралійське дослідження. Дослідники говорять, що назальний спрей буде доступний через рік або два.

Доповнення

Дві вакцини COVID-19 - AstraZeneca і Pfizer - в даний час схвалені для використання в Австралії. На цьому тижні органи охорони здоров'я заявили, що препарат AstraZeneca тепер буде рекомендований для використання людям у віці 60 років і старше після того, як вони отримали нові рекомендації від експертів країни з вакцин про ризик утворення тромбів.

Уряд планує вакцинувати кожного австралійця, який бажає зробити щеплення, до кінця 2021 року. В Австралії зареєстровано близько 30 000 випадків коронавірусу. Загинуло понад 900 осіб.

Теги по теме
Коронавирус Австралия
Источник материала
Поделиться сюжетом