Кравчук прокоментував можливість приєднання США до "нормандського формату"
Кравчук прокоментував можливість приєднання США до "нормандського формату"

Кравчук прокоментував можливість приєднання США до "нормандського формату"

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "Дом" розповів про можливість та значення приєднання Сполучених Штатів Америки до переговорів у "нормандському форматі".

Повідомлялося, що Байден заявляв про продовження дипломатичної роботи навколо Мінських угод. На думку Кравчука – це один із намірів, що до "нормандського формату" приєднаються США, але більш точне формулювання буде пізніше.

"Якщо США приєднаються, вважаю, що це буде дуже великий крок щодо врегулювання процесу. Це означатиме, що і на Мінському майданчику буде більше дипломатії, більше зусиль і більше твердих позицій, ніж зараз", – зазначив голова української делегації у ТКГ.

За його словами, немає твердості, системності та послідовності з боку Німеччини та Франції в тому, щоб чітко і ясно поставити Росію в ту ситуацію, в якій вона реально перебуває.

"А саме, що вона агресор, і що вона сторона конфлікту. Я, наприклад, за ці роки жодного разу не чув, щоб або президент Франції, або канцлер Німеччини сказали на будь-якій із зустрічей, що агресор – Росія, і що вона повинна піти з Донбасу і залишити Крим. Я такого не чув. А це вже давно слід було б зробити", –  додав він.

Окрім того, Кравчук наголосив, що "вже після зустрічі Зеленського та Байдена все буде змінюватися".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявляв, що до перемов у "нормандському форматі" можуть долучитися Сполучені Штати Америки, Канада та Велика Британія. Він також зазначав, що прагне внести зміни й до формату Мінських переговорів.

Теги по теме
США Нормандський формат
Источник материала
Поделиться сюжетом