За 13 років НАТО не зробило нічого для членства України в Альянсі – Кулеба
За 13 років НАТО не зробило нічого для членства України в Альянсі – Кулеба

За 13 років НАТО не зробило нічого для членства України в Альянсі – Кулеба

У НАТО за останні 13 років не зробили жодного кроку, аби Україна стала частиною Альянсу. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Anadolu.

"Ще 2008 року Альянс у Бухаресті дуже чітко заявив, що Україна і Грузія стануть членами НАТО. І на тому ж саміті лідери доручили своїм міністрам закордонних справ розглянути питання про надання обом країнам планів дій щодо членства. Із 2008 року, якщо ви запитаєте мене, що НАТО було зроблене для досягнення цього, для реалізації рішення, я відповім дуже чесно: нічого. З 2008 року НАТО не було зроблено жодного кроку для виконання цього рішення", – наголосив Кулеба.

Він зауважив, що в Україні з того час було проведено "безліч реформ". Особливо – після Революції Гідності.

"Україна до 2014 року й після 2014 року – дві різні країни. І все ж ми так і не дісталися плану дій щодо членства", – вказав голова вітчизняного МЗС.

З його слів, Києву "однаково", як саме країна стане членом НАТО – але Альянс повинен надати Україні чіткий список необхідних реформ.

"Моє запитання до НАТО: скільки саме реформ ви хочете? Дайте нам чіткий список. Бо що більше реформ ми проведемо, то більше очікувань від вас", – резюмував дипломат.

Нагадаємо, раніше Кулеба пояснив, чому цьогорічна декларація НАТО "дуже добра" для України.

Теги по теме
Украина НАТО МИД Украины Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом