ПАРЄ розгляне питання кримських татар попри спротив Росії – нардеп
ПАРЄ розгляне питання кримських татар попри спротив Росії – нардеп

ПАРЄ розгляне питання кримських татар попри спротив Росії – нардеп

КИЇВ. 21 червня. УНН. Українська делегація змогла переконати Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) у необхідності розгляду питання репресій проти кримських татар з боку Російської Федерації. Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат Олексій Гончаренко, передає УНН.

Цитата

“Сьогодні розпочалася сесія ПАРЄ. В неї є важливе питання. І те, що воно залишилося в порядку денному ПАРЄ – це вже досягнення української делегації. Мова йде про доповідь по правах кримських татар. Річ у тім, що з цієї сесії були прибрані всі питання, які стосуються Російської Федерації. Тому що через три місяці там відбудуться вибори, а за правилами ПАРЄ це розглядається як втручання у внутрішню політику. І вони на цій же темі хотіли прибрати й доповідь по кримських татарах”, – сказав депутат.

Деталі

Гончаренко додав, що Україна змогла переконати ПАРЄ у необхідності розгляду питання щодо репресій проти кримських татар.

“Звичайно, Україна обурилася, і ми доводили, що це не має жодного відношення до Російської Федерації. Так, окупована територія, але до їх внутрішньої політики це не має відношення. Колеги погодилися з цим, тому в середу буде розгляд цієї доповіді з резолюцією. Попередній текст жорсткий і правдивий – з вимогою для Росії звільнити Крим, припинити репресії, розслідувати вбивства і всі ті злочини, які скоєні проти кримських татар”, – зазначив політик.

Нагадаємо

Раніше українська делегація коментуючи перспективи розгляду кримського питання у ПАРЄ заявила, що вони очікують спротив з боку росіян.

Теги по теме
Украина Россия Крым нардепи ПАСЕ крымские татары
Источник материала
Поделиться сюжетом