Разумков заявив, що «турборежим» Ради вигадали журналісти, і насправді його не було
Разумков заявив, що «турборежим» Ради вигадали журналісти, і насправді його не було

Разумков заявив, що «турборежим» Ради вигадали журналісти, і насправді його не було

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що так званий «турборежим», тобто надто швидке розглядання та прийняття парламентом багатьох законопроєктів, – вигадка журналістів. Про це він розповів в інтерв’ю «Радіо свобода».

«Турборежиму» як такого не було. Це вигадали журналісти. Давайте будемо відверті. Якщо ви зараз подивитеся про кількість законопроєктів, які проходять в день, їх не менше, ніж було раніше», – заявив він.

Він додав, що за повною процедурою Рада може розглянути три законопроєкти протягом дня, але іноді цей показник зростає до 20 – і в зараз Рада працює в такому ж режимі, як і раніше, з самого початку роботи парламенту IX скликання.

Раніше спікер парламенту не тільки визнавав існування цього особливого режиму роботи Ради, а й навіть завершував його.

«Цього тижня ми завершимо «турборежим» і перейдемо до більш планової роботи. Ми забезпечуємо ту законодавчу базу, яка була необхідна для впровадження реформ для інших вертикалей влади», – заявив Разумков 15 жовтня 2019 року. Він зробив це, за його словами, у відповідь на рекомендації тодішнього прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Гончарук, представляючи програму діяльності уряду в Раді 1 жовтня 2019 року,  заявив: «Хочу вам подякувати за нашу спільну роботу. З кожним днем я бачу, що ця робота стає більш ефективною. Ми напрацьовуємо особисті контакти. Але є одна обставина, яка, на мою думку, має поступово відходити в минуле, - цей так званий режим форсування, ви його називаєте "турборежим". Це не нормально».

Нагадаємо, що за даними Комітету виборців України,  перший рік роботи Ради IX скликання, на який саме приходився «турборежим», виявився менш ефективним, ніж рік роботи Ради попереднього скликання.

Фото: pravda.com.ua

Теги по теме
Верховная Рада Новости Дмитрий Разумков Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом