Україна після відновлення закачки поповнила запаси газу у ПСГ на менше ніж 5%
Україна після відновлення закачки поповнила запаси газу у ПСГ на менше ніж 5%

Україна після відновлення закачки поповнила запаси газу у ПСГ на менше ніж 5%

КИЇВ. 21 червня. УНН. Обсяг газу в підземних сховищах України станом на 19 червня збільшився до 15,992 млрд куб. м, при цьому з початку травня, коли відновилася закачка газу у сховища, - загалом на 712 млн куб. м, або зростання запасів на 4,66%, передає УНН з посиланням на дані ТОВ "Оператор ГТС України".

Деталі

За останніми даними, за звітну добу в ПСГ України було закачано 21,27 млн куб. м газу.

З ПСГ України протягом доби газ не відбирався.

При цьому в даних за 19 червня вказано, що в Україну за добу зі Словаччини, Угорщини та Польщі блакитне паливо не надходило.

Додамо, на території України без урахування Криму - 12 ПСГ загальною активною ємністю 31 млрд куб. м.

Доповнення

З 1 січня 2021 року в Україні значно зросли тарифи на комуналку, при чому - як за світло, так і за газ. Це обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.

"Газове питання" по суті почали вирішувати 18 січня. Тоді Кабмін затвердив граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубічний метр, що мало знизити ціну на газ для населення до такого рівня. Згідно з урядовою постановою, ціна діяла з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року. Також обмежили й ціну на розподіл (доставку) газу - на рівні 1,79 грн за куб для 14 газзбутів.

З квітня ціни на газ повернулися до ринкового рівня. Тож, постачальники вже не обмежені цифрою в 6,99 грн за кубометр.

З травня запровадили річний тариф на газ для населення. Постачальники оприлюднили свіжі цінники на газ - у червні - як підрахували аналітики, річні пропозиції коливатимуться від 7,80 і до 13,50 грн за кубометр, як і в травні. При цьому більшість компаній встановила цінники до 9 грн за кубометр. А от місячні ціни, що постачальники пропонують на червень, поки що коливаються від 7,88 і до 11,59 грн за кубометр.

Що стосується опалення та гарячого водопостачання - в уряді пообіцяли не піднімати ці тарифи до кінця опалювального сезону, що вже закінчився.

Теги по теме
газ
Источник материала
Поделиться сюжетом