Бог простить: у Києві церква відкрила кіоск, там священик варить каву
Бог простить: у Києві церква відкрила кіоск, там священик варить каву

Бог простить: у Києві церква відкрила кіоск, там священик варить каву

Поки в столиці України-місті Києві, а також у багатьох інших регіонах країни, місцева влада бореться з так званими МАФами, Церква відкриває ларьок-кав'ярню на Лук'янівці.

Фотографію кіоску з "храмовими смаколиками та кавою" опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook журналістка Оксана Павленко.

"Кавовий бізнес досяг свого апогею. Ось у нас Церква відкрила кіоск, наприклад",- написала Павленко в описі до опублікованої нею фотографії.

Де розташований кіоск

Судячи з усього, церковний кіоск поставили на місці, де колись розташовувався храм Феодора Освяченого, відомий під назвою "Київський Єрусалим". У 30-ті роки минулого століття він був знесений, після чого на його місці довгий час був сквер.

Деякий час тому там проводилися розкопки, за допомогою яких вдалося знайти збережені частини фундаменту зруйнованого храму. Тоді церква була навмисна відбудувати історичну споруду. Однак думки простих людей на цей рахунок розділилися. Одні були не проти, інші ж-жителі довколишніх будинків-говорили, що звикли до скверу і хотіли б його зберегти.

І ось зараз, коли минуло вже майже десять років, на місці зруйнованого храму з'являються "храмові вкусняшки і кава".

Користувачі вже встигли відреагувати

У коментарях до публікації журналістки вже безліч користувачів мережі встигло відреагувати. При цьому деякі просто всіляко жартували, інші цікавилися, чи платять святі отці податки, а треті пояснювали, що виручка нібито буде витрачена на реалізацію проекту відновлення "Київського Єрусалиму".

"Сподіваюся, кава на святій воді";

"Кажуть, там священик варить каву";

"Через пів року там буде новий храм";

"Цікаво, як вони оформлені і чи платять вони податки. Вони ж не церковне начиння продають"—- написали люди в соцмережах.

Скріншоти коментарів під публікацією

Також одна з користувачок зазначила, що подібні ларьки є не тільки в Києві і що, схоже, це ціла мережа, присутня в декількох містах.

Скріншот з Telegram

Нагадавши, Олег Волошин відібрав у дитини iPhone: пранк блогера вийшов з-під контролю.

Також раніше ми повідомляли про те, що на Кіровоградщині Предстоятель УПЦ здійснить канонізацію святих Олександрійської єпархії.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом