Під Дніпром учитель згвалтував дівчинку на випускному: поліція порадила вийти за нього заміж
Під Дніпром учитель згвалтував дівчинку на випускному: поліція порадила вийти за нього заміж

Під Дніпром учитель згвалтував дівчинку на випускному: поліція порадила вийти за нього заміж

Про подію стало відомо після того, як брат постраждалої звернувся за допомогою до журналістів.

Про те, що трапилося на своїй сторінці в Facebook повідомила правозахисниця Альона Вишницька.

Подробиці інциденту

За словами Олени Вишницької, постраждала звернулася в правоохоронні органи за допомогою, а також пройшла ряд медичних процедур і обстежень для фіксації зґвалтування, після чого місцева поліція порадила вийти заміж за ґвалтівника.

Журналістка стала поширювати інформацію про інцидент і реакцію правозахисників на нього, а також допомогла знайти для постраждалої психолога і адвоката, який зможе захистити права дівчини в суді.

Після публікації поста користувачі почали ділитися особистими історіями, в яких розповідали, як згвалтування змінило їхнє життя. Люди ділилися контактами фахівців, які можуть допомогти впоратися з психологічною травмою після пережитого.

Журналістка подякувала всім небайдужим до інциденту за співчуття і зазначила, що разом суспільству вдасться відновити справедливість.

Що загрожує ґвалтівнику

Вчителю однієї зі шкіл Кривого Рогу, який згвалтував дівчину, згідно з українським законодавством, загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років. За умови, що постраждала є неповнолітньою особою, суд може призначити вчителю тюремне ув'язнення строком від десяти до п'ятнадцяти років.

Також при розгляді справи буде враховуватися або статева недоторканність особи – абсолютна заборона вступати в статеві контакти з особою, яка не є носієм статевої свободи (є неповнолітньою особою).

Наразі у справі відкрито кримінальне провадження, проводиться додаткове розслідування, вчителю повідомлено про підозру. Про це розповіла прес-секретар Нацполіції Дніпропетровської області Ганна Старчевська.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що мама думала на тата: в Росії дівчинка влаштувала власне згвалтування, надивившись порно.

Також ми писали, що зґвалтував дитину на камеру: під Одесою затримали 70-річного педофіла-рецидивіста.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом