Упродовж вихідних поліцейські затримали у Чернівцях трьох грабіжників
Упродовж вихідних поліцейські затримали у Чернівцях трьох грабіжників

Упродовж вихідних поліцейські затримали у Чернівцях трьох грабіжників

О 18 годині 19 червня 2021 року на спецлінію «102» звернулася 42-річна буковинка та повідомила, що приблизно годину тому на одній із вулиць Чернівців двоє чоловіків застосували відносно неї фізичну силу й відкрито заволоділи мобільним телефоном та особистими документами.

На місце злочину виїжджали слідчо-оперативні групи обласного управління Нацполіції та Чернівецького районного управління поліції, спеціаліст-криміналіст, поліцейський-кінолог і патрульні поліцейські. Правоохоронці опитали заявницю, дізналися обставини грабежу й прикмети нападників. Вже невдовзі поліцейські розшукали зловмисників і затримали їх у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нападниками виявилися місцеві жителі, віком 39 і 43 роки. Поліцейські вилучили у них речові докази.

Інший грабіж співробітники поліції зареєстрували також у Чернівцях у ніч з 19 на 20 червня. До правоохоронців звернулася 17-річна чернівчанка й розповіла, що на одній із вулиць обласного центру невідомий чоловік ударив її і заволодів ювелірними прикрасами.

Співробітники Чернівецького райуправління поліції та карного розшуку ГУНП обстежили прилеглі будинки й двори та розшукали чоловіка, який підпадав під прикмети, надані потерпілою. Ним виявився раніше судимий 26-річний чернівчанин. Поліцейські затримали нападника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Усім трьом затриманим слідчі поліції повідомили про підозри у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. За клопотанням органів досудового розслідування суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. За фактами вказаних грабежів тривають досудові розслідування. Відповідно до чинного законодавства, правопорушникам загрожує від 4 до 6 років позбавлення волі, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Теги по теме
полиция задержание новости Черновцов
Источник материала
Поделиться сюжетом