Львівський медіафорум запускає новий проєкт з протидії дезінформації
Львівський медіафорум запускає новий проєкт з протидії дезінформації

Львівський медіафорум запускає новий проєкт з протидії дезінформації

Команда ГО «Львівський медіафорум» 23 червня повідомила про намір створити Західноукраїнську медіамережу з протидії дезінформації, яка допоможе регіональним медіа ефективніше боротись з маніпуляціями та дезінформацією.

«Зараз в Україні є чимало проєктів, котрі направлені на дослідження й моніторинг фейків і пропаганди. Наша медіамережа з протидії дезінформації — це спроба зробити ще один крок у напрямку боротьби з цілеспрямованою брехнею у медіа і соціальних мережах, простіше кажучи — спроба перейти від діагностики до лікування. Ми вважаємо, що медіа як інститути, відповідальні редактори та журналісти є серед найважливіших елементів інфраструктури захисту від інформаційних атак і маніпуляцій. Наша команда планує зміцнити спроможність регіональних видань працювати з дезінформацією і конструктивно її долати», – пояснив виконавчий директор ГО «Львівський медіафорум» Юрій Опока.

Львівський медіафорум розповів, що в межах проєкту експерти проаналізують головні канали та умови поширення дезінформації у чотирьох областях: Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій.

«Львівський медіафорум підготує експертні рекомендації для ньюзрумів, щодо протидії дезінформації, а також ініціює мережу партнерства з локальними редакціями у цих регіонах. Завданням мережі буде напрацювання конкретних кроків спрямованих на боротьбу з маніпуляціями в інформаційних полях регіонів, а також втілення тих рекомендацій, котрі підготують експерти», – зазначається в повідомленні.    

Команда презентує підсумки проєкту на Західноукраїнському форумі з дезінформації на щорічному LMF Takls, які відбудуться восени 2021 в Ужгороді.

Проєкт «Західноукраїнська медіамережа з протидії дезінформації» реалізовується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, 8 квітня ГО «Львівський медіафорум» повідомила, що запустила нову програму для локальних медіа, яка спрямована на впровадження практик «журналістики рішень» в українських онлайн-виданнях. 28 квітня організація оголосила переможців, ними стали онлайн-журнал «Свои», інформаційно-новинний портал «Первый Криворожский» та луцький Перший канал.  

Фото: Львівський медіафорум

Теги по теме
Новости Производство
Источник материала
Поделиться сюжетом