Путін запропонував Кадирову знову балотуватися на пост глави Чечні
Путін запропонував Кадирову знову балотуватися на пост глави Чечні

Путін запропонував Кадирову знову балотуватися на пост глави Чечні

КИЇВ. 23 червня. УНН. Президент Росії Володимир Путін запропонував главі Чечні Рамзану Кадирову повторно брати участь у виборах керівника регіону, які намічені на 19 вересня. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Деталі

Як передає видання, подібна пропозиція надійшла від Путіна Кадирову під час відеоконференції в середу. Зокрема, Кадиров заявив, що Чечня повністю готова до проведення виборів.

"Зроблено дуже багато, доведеться зробити ще більше. Ви в матеріалі, працюєте ефективно, зсередини ситуацію знаєте, тому я вважаю, що вам потрібно йти на вибори, продовжити свою роботу", - заявив Путін. Він побажав главі Чечні успіхів.

Зокрема, Путін зазначив, що за особистої участі Кадирова Чечня стала одним з найбільш безпечних суб'єктів РФ. Він заявив, що за Кадирова в республіці серйозно розвивається економіка.

Також Путін звернув увагу на стан Грозного, зазначивши, що місто зараз змінилося в кращий бік, і його зараз "не впізнати".

"Це завдяки мужності, терпінню чеченського народу, завдяки тому, що вдалося багато в чому подолати ті складні, дуже важкі процеси, які дісталися нам у спадок ще з радянських часів, через всі ці випробування, а часом і страждання, пройшов чеченський народ і зробив свій вибір", - заявив Путін.

Довідка

Прямі вибори глави Чечні і нового складу регіонального парламенту призначені на 19 вересня. Останні вибори глави республіки пройшли 18 вересня 2016 року.

Нагадаємо

У липні 2020 року колишній держсекретар США Майк Помпео вказав, що Кадирова і його сім'ю внесли в чорний список, що означає заборону на в'їзд до США. 

Крім чеченського лідера відвідати Штати не можуть його дружина Медні Кадирова і їх дочки Айшат і Хадижат.

Помпео пояснив, що у Держдепу є докази причетності Кадирова до брутальних порушень прав людини, включаючи тортури і позасудові страти, які відбулися більше десяти років тому. Главу Чечні також звинуватили в погрозах журналістам, що висвітлювали поширення коронавірусу.

На що Кадиров заявив, що "гідний Нобелівської премії миру", а не американських санкцій.

Теги по теме
Россия Владимир Путин выборы
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны