У Києві стартує міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – 2021
У Києві стартує міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – 2021

У Києві стартує міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – 2021

У середу, 23 червня, у Києві стартує десятий ювілейний Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», який триватиме до 27 червня.

Через пандемію коронавірусу фестиваль пройде у гібридному форматі: він вперше працюватиме з 9 ранку (з 9:00 до 10:00 – година вільного входу для пенсіонерів), купити квитки можна лише онлайн і лише на певні часові проміжки. Дитячу зону фестивалю для безпеки відвідувачів розмістили на відкритому повітрі, у дворі Арсеналу.

Відвідувачів фестивалю просять перебувати в масках, дотримуватись соціальної дистанції, дезінфікувати руки та уникати скупчень.

Свою книжкову продукцію впродовж п’яти днів презентуватимуть 145 видавництв, заплановано провести майже 300 івентів.

У середу, 23 червня, заплановано провести понад 30 івентів, зокрема:

  • О 15:30 – програма з книжкового дизайну, присвячена Георгію Нарбуту і творенню українського бренду;
  • О 15:00 зустріч з нагоди 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну та презентація його книжок;
  • О 15:30 – круглий стіл «Роль ветеранської літератури у протидії смисловій війні РФ проти України» за участі міністра у справах ветеранів, генерал-майора СБУ Юлії Лапутіної.
  • Ключовою подією дня стане церемонія відкриття фестивалю та нагородження переможців конкурсу «Найкращий книжковий дизайн-2021», що розпочнеться о 17.30;
  • О 19:00 відбудеться презентація книжки «Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грибаускайте» за участі авторки Дайви Ульбінайте, самої героїні – президентки Литви Далі Грибаускайте та міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби;
  • О 20:00 розпочнеться подія Письменницької програми Сергія Жадана – концерт українсько-німецької дружби «Співочі кажани» за участі куратора програми, а також його німецьких друзів Владіміра Камінера і Юрія Гуржи. 

Більшість подій завдяки трансляції на MEGOGO можна буде безкоштовно подивитись з будь-якого куточка світу.

Фестиваль заснований Мистецьким арсеналом у 2011 році і як щорічний книжковий ярмарок та інтелектуальна подія за участі відомих письменників та літературознавців.

У 2019 році «Книжковий Арсенал» був визнаний найкращим літературним фестивалем року на International Publishing Industry Excellence Awards.

У 2020 році фестиваль «Книжковий Арсенал» був скасований через пандемію коронавірусу. У 2021 році фестиваль мав відбутись у травні, однак через пандемію організатори перенесли його старт на червень.

Фото: Книжковий Арсенал/Facebook

Теги по теме
Киев Новости Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом