25 червня свято Петра Сонцеворота: список заборон, пов'язаних зі світилом
25 червня свято Петра Сонцеворота: список заборон, пов'язаних зі світилом

25 червня свято Петра Сонцеворота: список заборон, пов'язаних зі світилом

У п'ятницю, 25 червня, - особливий день, якому в народі дали назву Дня Петра Сонцевороту, що означає зв'язок заборон зі світилом.

Як варто провести 25 червня, а яких дій варто уникати, - розповіли у виданні sova.info.

Головні заборони дня Петра Сонцевороту

Не можна 25 червня ходити в темному одязі, оскільки це може образити сонце і воно стане рідше з'являтися протягом усього найближчого літа, а ось проливні дощі стануть частими гостями.

25 червня - День Петра Сонцевороту

До того ж, не можна вирушати до сну до заходу сонця. Навіть якщо ви дуже втомилися - потрібно почекати заходу сонця і тільки потім йти спати. В іншому випадку на вас чекають невдачі протягом усього місяця.

Що стосується правил сну, то в народі вважали, що діти в цей день повинні спати тільки на своїх подушках або зовсім без них. Інакше вірили, що дітей почнуть мучити кошмари або безсоння.

А для того щоб дитина не надто довіряла стороннім, вагітна жінка не дозволяла 25 червня торкатися до свого живота, гладити його або слухати ворушіння малюка.

Сни, приснилися в ніч на 25 червня

Хорошим і яскравим снам, побаченим в цю ніч, судилося збутися протягом трьох діб. Але тільки якщо нікому не розповідати про них. А ось про погані сновидіння, навпаки, розповісти потрібно - потоку води, щоб з ним віднесло все погане.

Хороші сни в День Петра Сонцевороту можуть збутися

Якщо дотримаєтеся заборони і відійдете до сну після півночі, то варто загадати бажання. У народі вірили, що тоді задумане обов'язково збудеться.

Нагадаємо, що раніше портал новин MY.UA також розповідав про те, скільки українці мають відпочивати на початку літа - протягом червня 2021 року.

Крім того, ми розповідали, як вибирати сезонний букет.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом