Австралія повністю відмовиться від вакцини AstraZeneca до кінця року
Австралія повністю відмовиться від вакцини AstraZeneca до кінця року

Австралія повністю відмовиться від вакцини AstraZeneca до кінця року

Австралія відмовляється від AstraZeneca \ фото REUTERS

Вакцину Vaxzevria британсько-шведської компанії AstraZeneca виведуть з національної програми вакцинації і знімуть з виробництва в Австралії до кінця цього року.

Про це повідомив глава урядової групи по боротьбі з COVID-19 генерал-лейтенант Джон Фрюен. Причиною цього стала заборона на застосування препарату для осіб молодше 60 років через побічні ефекти. При цьому планується збільшити поставки вакцин компаній Pfizer і Moderna.

"Всі, хто ще може бути щеплений вакциною AstraZeneca, отримають її до четвертого кварталу, а в національну програму буде включений більший обсяг препаратів компаній Pfizer і Moderna", - сказав Фрюен на онлайн-брифінгу, передає ТАСС.

За його словами, з жовтня планується щотижня прищеплювати до 2,3 млн осіб препаратом американської компанії Pfizer і німецької BioNTech. При цьому в другій половині вересня в Австралію почне надходити препарат американської компанії Moderna, з жовтня його буде отримувати від 87 тис. до 125 тис. австралійців на тиждень.

Проблеми з вакциною AstraZeneca

Навесні більше 20 країн призупинили застосування вакцини компанії AstraZeneca, після того як у кількох щеплених з'явилися тромбоемболічні ускладнення.

Розробники вакцини зв'язок ускладнень з дією препарату заперечували. Європейське агентство з лікарських засобів повідомляло, що переваги від використання препарату переважують ризики.

Вас також можуть зацікавити новини

  • AstraZeneca заявила, що її вакцина захищає від індійського штаму "дельта"
  • Moderna перейменувала свою вакцину від COVID-19
  • ВООЗ вперше рекомендувала вакцинацію дітей від COVID-19

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Ірина Погоріла

Теги по теме
Австралия
Источник материала
Поделиться сюжетом