Справа МН17: суд в Гаазі сьогодні розгляне відповідь прокуратури підозрюваному Пулатову
Справа МН17: суд в Гаазі сьогодні розгляне відповідь прокуратури підозрюваному Пулатову

Справа МН17: суд в Гаазі сьогодні розгляне відповідь прокуратури підозрюваному Пулатову

КИЇВ. 24 червня. УНН. Гаазький суд у четвер, 24 червня, розпочав судове засідання по суті справи щодо збиття літака рейсу МН17 у небі над Донбасом у липні 2014 року. На ньому розглянуть відповідь прокуратури одному з підозрюваних в збитті літака Олегу Пулатову. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Деталі

Засідання почалося о 10:00 за місцевим часом (11 година за Києвом). Так, суд сьогодні розглядає відповідь прокуратури на запити захисту обвинуваченого Олега Пулатова (позивний "Гюрза").

На слуханнях по суті суд обговорював три ключових питання: чи був збитий рейс MH17 ракетою "Бук", чи була випущена ракета з поля недалеко від Первомайського та чи брали в цьому участь обвинувачені.

Додамо

На минулому засіданні, 18 червня, суд у Нідерландах завершив демонстрацію всіх доказів у справі про MH17.

Детально обговорювалася роль Ігоря Гіркіна, одного з підозрюваних. Сторона обвинувачення намагалася спростувати твердження сторони захисту про те, що їхні докази містять дезінформацію.

На попередніх засіданнях суд перейшов до обговорення ролі обвинувачуваних у справі. Ними є Ігор Гіркін з позивним "Стрєлков", Сергій Дубинський ("Хмурий"), Олег Пулатов ("Гюрза") і Леонід Харченко ("Крот"). Зокрема, було оприлюднено низку телефонних розмов між обвинуваченими, які серед іншого обговорювали "Бук", з якого в результаті і був збитий літак.

Контекст

17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий в небі над Донецькою областю. Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули.

24 травня 2018 року Спільна слідча група з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації.

У червні 2019-го слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних в причетності до катастрофи MH17.

Процес у справі MH17 в окружному суді Гааги розпочався 9 березня минулого року.

Теги по теме
Суд Нидерланды MH17
Источник материала
Поделиться сюжетом