Меркель заявила про необхідність прямого діалогу ЄС з Кремлем
Меркель заявила про необхідність прямого діалогу ЄС з Кремлем

Меркель заявила про необхідність прямого діалогу ЄС з Кремлем

КИЇВ. 24 червня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про необхідність прямого діалогу Євросоюзу з Кремлем, аби сформулювати порядок денний спільних стратегічних інтересів з Росією, а також виробити єдині механізми відповіді на політику Москви. Про це вона заявила, виступаючи в Бундестазі у четвер, 24 червня, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Я думаю, що Євросоюз повинен шукати прямий контакт з Росією і президентом Володимиром Путіним. Одних переговорів з президентом США Джо Байденом недостатньо. Я це вітаю, але ЄС сам повинен створити переговорні формати", - заявила Меркель.

Деталі

За словами канцлера Німеччини, Євросоюз не повинен задовольнятися одним лише аналізом відносин з Москвою. Меркель відзначає, що міжнародне співтовариство реагує на дії з боку Росії, координуючись при цьому між собою. Вона заявила про важливість створення "механізму єдиної і спільної відповіді" для повноцінної протидії "гібридним нападам Росії".

Що стосується формування спільних стратегічних інтересів, то канцлер Німеччини зробила акцент на визначенні порядку спільних стратегічних інтересів у області захисту клімату, у сфері миру і безпеки, і в питанні розв'язання криз в Лівії і Сирії.

Додамо

Як повідомила газета Financial Times, Ангела Меркель виступила з пропозицією запросити президента Росії Володимира Путіна на зустріч з лідерами країн ЄС. Видання зазначало, що ініціативу підтримав президент Франції Еммануель Макрон.

Як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, ініціатива щодо відновлення проведення самітів між Європейським Союзом і Росією є небезпечним відхиленням від санкційної політики.

Теги по теме
Россия Владимир Путин Евросоюз Германия Кремль Ангела Меркель
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны