Кабмін підвищив граничну вартість палива в Україні
Кабмін підвищив граничну вартість палива в Україні

Кабмін підвищив граничну вартість палива в Україні

Для українських АЗС була встановлена нова - підвищена - гранична вартість палива.

Про це повідомило онлайн-видання TSN.

Як змінилася гранична вартість палива в Україні

У Міністерстві економіки України опублікували новий показник граничної вартості бензину і дизельного палива, від якого АЗС можуть встановлювати власну націнку.

Кабмін підвищив граничну вартість палива в Україні

Нововведення торкнеться цін, встановлених для першої декади червня.

Грунтуючись на розрахунках "Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" визначили середню вартість 1 літра дизельного палива ULSD 10 ppm в розмірі 20,91 гривні, і 1 літра бензину автомобільного GASOLINE 10 ppm в сумі 24,92 гривні за літр.

Іншими словами, враховуючи максимальну торгову націнку, відповідно до постанови уряду про державне регулювання цін, вартість не може перевищувати 5 гривень за літр на бензин і 7 гривень за літр на дизельне паливо, а рівень граничної вартості бензину А-95 складе 29,92 гривень за літр, що на 8 копійок з розрахунку на літр перевищує ціну, встановлену для останньої декади травня.

Кабмін підвищив граничну вартість палива в Україні

Граничну ціну ДП при цьому встановлять на позначці в 27,91 гривень за літр, що є на 2 копійки більше колишнього показника.

Що було раніше

Варто зазначити, що в Кабміні зовсім недавно прийняли державне регулювання цін на паливо. Зокрема, змінилася урядова постанова №1236 від 9 грудня 2020 року. У зв'язку з цим, в ряді АЗС вирішили припинити продавати преміальне паливо.

Раніше MY.UA повідомляв, що в Україні відмовляться від паперових квитків в автомобільному та електричному громадському транспорті.

Також ми розповідали, що у Мінінфраструктури попередили про зростання вартості залізничних квитків.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом