Православний священик облив кислотою сімох митрополитів на суді через наркотики
Православний священик облив кислотою сімох митрополитів на суді через наркотики

Православний священик облив кислотою сімох митрополитів на суді через наркотики

Інцидент трапився під час засідання Синоду Елладської православсной церкви Петракі в Афінах, Греція.

Про подію повідомляє Telegram-канал «Стрічка дна».

Мотиви злочину

Під час засідання церковного суду 37-річний служитель церкви облив кислотою відразу сімох митрополитів. На допомогу священикам кинувся співробітник правоохоронних органів. Всі вісім чоловіків були госпіталізовані з незначними опіками.

В ході слідства було встановлено, що таким чином церковнослужитель намагався помститися митрополитам за заборону працювати в єпархії Верії. Незадовго до засідання суду священик позбувся сану за проступки. Відповідний вирок був винесений синодальним судом.

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс

Реакція влади на інцидент

Свій вчинок затриманий не прокоментував. Зараз чоловік перебуває під арештом.

Прем'єр-міністр Греції вже відреагував на те, що трапилося. Так, в заяві канцелярії йдеться, що "прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс висловив свої найглибші співчуття у зв'язку з жахливим нападом на членів синодального суду в монастирі Петракі" і запевнив, що "держава надасть всю можливу медичну допомогу для якнайшвидшого одужання постраждалих від нападу".

Чиновник зв'язався також і з архієпископом Афінським і всієї Греції Ієронімом. Кіріакос Міцотакіс запевнив архієпископа, що з боку уряду будуть вжиті всі заходи для з'ясування обставин справи.

Архієпископ Ієронім

"Найгірше позаду. Ситуація складна, але ми віримо, що за допомогою наших лікарів труднощі можна подолати. Це вимагає терпіння і спокою", - сказав архієпископ Ієронім у Народній лікарні, де в першу чергу надали допомогу постраждалим.

Говорячи про напад, архієпископ зазначив, що випадок безпрецедентний і вимагає зусиль з багатьох сторін, щоб не порушити соціальну рівновагу в суспільстві.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що "Сука не захоче-пес не вскоче", - депутат і православний священик принизив українок.

Також ми писали, що п'яний священик погрожував поставити патрульних на коліна і називав їх "хохлами і бандерівцями".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом