Прем'єр-міністр Нідерландів відмовився від участі в саміті ЄС з Путіним
Прем'єр-міністр Нідерландів відмовився від участі в саміті ЄС з Путіним

Прем'єр-міністр Нідерландів відмовився від участі в саміті ЄС з Путіним

КИЇВ. 24 червня. УНН. Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що не братиме участі в саміті Росія - ЄС, якщо він пройде в форматі зустрічі Володимира Путіна з главами 27 членів Євросоюзу. Про це повідомляє видання De Telegraaf та телеканал NOS, передає УНН.

Деталі

Рютте пояснив, що не має нічого проти зустрічі Путіна з главою Європейської ради Шарлем Мішелем і головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен.

"Але сам я в цій зустрічі брати участь не буду", - додав він.

Як повідомляє телеканал NOS, Рютте зазначив, що його небажання брати участь в саміті пов'язано зі справою про збиття на Донбасі авіалайнера Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines в 2014 році. В результаті катастрофи загинули 192 громадянина Нідерландів.

Крім Нідерландів проти саміту за участю Путіна також висловилися керівники Литви та Латвії. Так, президент Литви Гітанас Науседа назвав можливий саміт "спробою убезпечити банку з медом, вступивши в контакт з ведмедем".

Доповнення

Ідею першого за сім років саміту Росія - ЄС запропонувала канцлер Німеччини Ангела Меркель. Вона вважає, що Євросоюзу варто піти на контакт з Росією після того, як Путін провів переговори з американським президентом Джо Байденом в Женеві.

Ініціативу Меркель підтримав президент Франції Емманюель Макрон. У четвер пропозицію про проведення самітувітав і канцлер Австрії Себастьян Курц.

Теги по теме
Россия Владимир Путин Нидерланды
Источник материала
Поделиться сюжетом