19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Художниця Олександра Токарева створила хустки із зображеннями власних картин
Художниця Олександра Токарева створила хустки із зображеннями власних картин

Художниця Олександра Токарева створила хустки із зображеннями власних картин

Платформа ArtUp презентує колаборацію із художницею Олександрою Токаревою. Результатом співпраці стала серія хустинок із зображенням акварелей художниці. Вони представлені в київському універмазі ЦУМ (вул. Хрещатик, 38).

"Серія хусток із рослинними мотивами — про естетику, красу, відвертість та самобутність самого життя. Коли я спостерігаю за рослинами, ніби бачу сутність усього живого, а коли створюю свою роботу — розчиняюсь у ній і стаю чимось безмежним, що не має ні початку, ні кінця..." — коментує Олександра.

Вона працює з аквареллю, яку багаторазово накладає на лист задля появи необхідного насиченого кольору. Шляхом мистецтва Олександра досліджує теми природи людини та психології взаємодії між людьми. Свої власні спостереження, переживання та враження вона переносить на графіку — свій основний мистецький медіум.

Акварелі, які з'являються на хустках, до цього експонувалися на Kyiv Art Week від Щербенко Арт Центру у 2018 році, а також у рамках групового проєкту Metaphor of Dreams у Mironova Gallery та на ярмарці Saturday Art Fair у Kooperativ у 2020 році.

Платформа ArtUp створена у 2019 році кураторкою Щербенко Арт Центру Мариною Щербенко. ArtUp займається продажем сучасного мистецтва та представляє колекцію створених у колабораціях з українськими митцями та дизайнерами робіт, дизайнерських меблів, декору та текстильних виробів.

За словами Марини, зараз платформа готує колекцію хусток разом із Марією Прошковською, Владою Ралко й Олександрою Жумайловою-Дмитровою.

Cмотрите также: В украинский прокат выходит документальный фильм о Мартине Маржеле. Вот основные цитаты.

ЦУМ
мистецтво
хустки
олександра токарева
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны