"Топаз, дай команду!": побили антимайданівця, який закликав Путіна ввести війська в Україну
"Топаз, дай команду!": побили антимайданівця, який закликав Путіна ввести війська в Україну

"Топаз, дай команду!": побили антимайданівця, який закликав Путіна ввести війська в Україну

У Харкові співробітники Служби безпеки України зняли з поїзда одного з керівників київського Антимайдану в 2014 році – сепаратиста, відомого в ті часи під позивним "Топаз" (справжнє ім'я затриманого Гнат Кромський).

Після затримання його примусово доставили в столицю на засідання суду, куди він, за його словами, якраз і прямував в тому поїзді, з якого його зняли.

Про сам Кромський повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"І знову мене затримала СБУ, для доставки в суд примусово. Зняли мене з поїзда, на якому мав приїхати до Києва на засідання суду"–- написав Кромський.

Затримання було санкціоновано судом

За словами адвоката "топазу" Олександра Шадріна, Кромський був знятий з поїзда 29 червня. При цьому його затримання було санкціоновано відповідною постановою про примусовий привід Дарницького районного суду міста Києва.

У суді розглядають кримінальне провадження, відкрите стосовно Кромського за статтею 146 КК України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

"Так, це Дарницький суд Києва, Суддя Скупа, справа за статтею 146. З майданівських питань у Києві. У нього має бути вранці засідання в Ленінському районному суді міста Харкова і в цей же день Дарницький суд призначив йому засідання в другій половині дня. При цьому виклав інформацію, що він нібито двічі його раніше викликав, виніс ухвалу про привід. І ось ми бачимо виконання цієї постанови"–- сказав юрист.

Зараз Кромський вже в столиці і очікує засідання суду

Як повідомив адвокат "топазу", його клієнт всю ніч провів в автомобілі, після чого він був доставлений в столицю і очікував засідання Дарницького районного суду.

Топаз після засідання суду. Стверджує, що на нього скоїли напад

Також Шадрін сказав, що, крім Києва, у відношення його клієнта розглядається ще одна справа в місті Харкові. Воно стосується порушення закону, відповідного статті"хуліганство".

Для довідки

Варто нагадаємо, що Гнат Кромський, відомий під прізвиськом "Топаз" був активним учасником Антимайдану в лютому 2014 року. Він був одним з керівників тих антимайданівців, які перебували в Маріїнському парку міста Києва.

"Топаз" став "знаменитістю" після одного інциденту, в ході якого був побитий журналіст проросійської редакційної спрямованості Сергій Рульов.

Під час побиття Рульов звертався до Кромського: "Топаз, дай команду!"(щоб його перестали бити).

Надалі ця фраза і послужила назвою для відеоролика, записаного рульовим.

Також "Топаз" брав активну участь у Харківському антимацдані, штурмував ХОДА, брав участь у побиттях активістів Євромайдану і закликав у відеозверненні президента РФ Володимира Путіна ввести російські війська в Україну.

Нагадавши, позивний "міф": всесвітньо відомий оперний співак Василь Сліпак був убитий на Донбасі.

Також раніше ми повідомляли про те, як Ілля Кива вчинив вчинок, за який йому " світить до 10 років в'язниці".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом