Квитанції можна викинути - українцям дозволили платити за газ онлайн
Квитанції можна викинути - українцям дозволили платити за газ онлайн

Квитанції можна викинути - українцям дозволили платити за газ онлайн

З 1 липня українці можуть скористатися спеціальним сервісом для оплати рахунків за газ. Для цього був створений спеціальний електронний портал «104».

Про це повідомляється на сайті "Факти ICTV".

Як оплатити рахунки

"104" - це нова розробка, створена з метою полегшити жителям України процедуру внесення та повірки показників газових лічильників. Крім того, за допомогою електронного сервісу українці можуть оплатити тарифи за газ.

Щоб почати роботу на порталі, користувачам необхідно пройти реєстрацію (авторизацію). Для цього потрібно внести наступні дані: компанію-постачальника газу, номер свого рахунку згідно постачальника, суму останнього платежу або номер газового лічильника, номер особистого телефону.

Одна електронна пошта може бути прив'язана до одного особового рахунку споживача.

Після введення необхідної інформації користувачам пропонують ознайомитися з умовами з обробки персональних даних. Без згоди на їх обробку подальші дії на сервісі неможливі.

Якщо реєстрація пройшла успішно, на вказану адресу електронної пошти приходить лист з посиланням для підтвердження дій на сайті.

Головна сторінка сайту " 104"

Особистий кабінет

Після авторизації користувачам відкривається доступ до особистого кабінету, в якому можна передати показання лічильника і оплатити тарифи онлайн.

В особистому кабінеті необхідно вказати назву газової компанії і номер особистого рахунку. Після цього система сама запропонує оплатити суму за лічильником.

Зазначимо, що більшість газопостачальних компаній у липні підвищили ціни на газ для населення. Так, базова вартість кубометра газу коливається від 7,99 гривень до 15, 5 гривень.

Особистий кабінет платника

Ціна доставки газу у регіональних газорозподільних компаній (облгазів і міськгазів) як і раніше буде різною. Про це повідомляє Міністерство фінансів України. Так, за даними відомства, вона залежить від тарифів на доставку (розподіл), які для кожної області та окремих міст встановлює НКРЕКП, і як і раніше повинна оплачуватися окремо.

Раніше портал MY.UA повідомляв про підвищенні пенсій, нових тарифах і запуску ринку землі: що зміниться з 1 липня.

Також ми писали про нові тарифи на світло: чого чекати українцям.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом