Марихуані в Україні бути? У Верховній Раді схвалили легалізацію канабісу
Марихуані в Україні бути? У Верховній Раді схвалили легалізацію канабісу

Марихуані в Україні бути? У Верховній Раді схвалили легалізацію канабісу

Комітет Верховної Ради України з питань здоров'я 30 червня ухвалив рішення рекомендувати парламентарям ухвалити законопроект № 5596 про регулювання обігу конопель у медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Про це повідомляється на сторінці Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування в Facebook.

Підсумки засідання Комітету

Депутати розглянули законопроект № 5596 щодо регулювання обігу конопель у медичних цілях та альтернативний йому № 5596-1.

Одна з авторів законопроекту № 5596 Ольга Стефанишина заявила, що прийняття цього законопроекту очікують понад 2 млн українських пацієнтів.

"Цей законопроект насамперед про доступ до лікарських засобів українських пацієнтів. Також він дозволить вирощувати і виробляти такі лікарські засоби для того, щоб доступність цих ліків була для пацієнтів вищою",- сказала Ольга Стефанишина.

Документом пропонується дозволити обмежений, прозорий і контрольований обіг канабісу в медичних і наукових цілях. Водночас пропонується запровадити посилений контроль за обігом канабісу шляхом створення електронного реєстру всіх препаратів, відпуску препаратів виключно за електронним рецептом. Будь-яка діяльність, пов'язана з обігом медичного канабісу, буде піддаватися ліцензуванню.

Крім того, комітет вимагає виконання Конвенції ООН, згідно з якою повинен існувати окремий уповноважений орган, який контролюватиме сферу обігу лікарського канабісу.

Інші законопроекти

Крім того, депутати розглянули у другому читанні законопроект № 5122 про заборону продажу лікарських засобів дітям. Комітет врахував 10 поправок з 18 поданих напередодні народними депутатами.

Також депутати підтримали законопроект № 0114 "Про приєднання України до часткової Угоди про створення групи зі співробітництва в боротьбі проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу (група Помпіду)", внесений Президентом України.

Наркозалежність, ілюстративне фото

Група Помпіду - це міждержавний орган, до основних завдань якого належить здійснення всебічного вивчення проблем зловживання наркотиками та їх незаконного обігу, а також розробка та впровадження комплексних заходів з боротьби з наркозалежністю на національному, регіональному та місцевому рівнях.

На сьогодні членами групи Помпіду є 39 держав.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що віруючі УПЦ передали Верховній Раді та Президенту звернення та 2 законопроекти.

Також ми писали, що новий законопроект про гральний бізнес: у Кабміні придумали, куди направити гроші.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом