Тупицький подав позов проти КСУ: чого вимагає
Тупицький подав позов проти КСУ: чого вимагає

Тупицький подав позов проти КСУ: чого вимагає

Зараз ОАСК вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Окружним адміністративним судом Києва зареєстровано позов ексголови Конституційного суду Олександра Тупицького до Конституційного суду.

Про це у четвер, 1 липня,  повідомляє пресслужба ОАСК.

Так, у суді заявили, що серед вимог позову - визнати протиправною бездіяльність КСУ щодо непогашення перед позивачем заборгованості, що виникла через невиплату йому в повному обсязі винагороди судді КСУ у період з 18 квітня по 28 серпня 2020 року і зобов'язати КСУ виплатити її.

В ОАСК заявили, що на думку Тупицького, виплата йому винагороди судді КСУ протягом цього періоду здійснювалася з порушенням положень Конституції та законодавства.

Сам Тупицький просить ОАСК зобов'язати КСУ виплатити йому понад 900 тисяч гривень.

Раніше президент України проводив розмовуз колишнім головою Конституційного суду України Тупицьким, якого 27 березня 2021 року звільнив з посади судді КСУ. Президент своїм рішенням скасував указ про призначення Тупицького суддею Конституційного суду України, який ще у травні 2013 року підписав тодішній президент Віктор Янукович. 

Нагадаємо, Тупицького підозрюють у підкупі свідка та неправдивому свідченні. Колишнього голову Конституційного суду України Олександра Тупицького судитимуть за злочини проти правосуддя. Наразі роботу Конституційного суду України заблоковано. За інформацією ЗМІ, 6 суддів саботують розгляд питань і вимагають участі в засіданнях відстороненого голови Конституційного суду Олександра Тупицького.

Новини України: справу Тупицького про адміністративні порушення закрили

Новини України: справу Тупицького про адміністративні порушення закрили
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader