Митрополит Онуфрій розповів про шляхи, якими йшли всі святі
Митрополит Онуфрій розповів про шляхи, якими йшли всі святі

Митрополит Онуфрій розповів про шляхи, якими йшли всі святі

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, про це сказав Митрополит Онуфрій у своїй проповіді.

Предстоятель зазначив, що святі догоджали Богу єдиним шляхом – вірою, молитвою, постом, смиренням і любов’ю. Він закликав християн показувати свою віру добрими справами і процитував апостола Петра:

«Докладіть всю пильність, і покажіть у вашій вірі чесноту, а в чесноті пізнання, а в пізнанні стримання, а в стриманні терпеливість, а в терпеливості благочестя, а в благочесті братерство, а в братерстві любов» (2 Петро. 1: 5-7).

Як пояснив Блаженніший, чеснота розсудливості – це коли людина свідомо робить тільки добро, чеснота стриманості – коли людина – хоче вона чи ні – утримує себе від зла і простягається до добра, чеснота терпеливості – коли людина не нарікає, не хулить Бога і людей, а терпляче «ухиляється від зла і творить благо» (1Петр. 3: 11), а чеснота братерства – це любов до ближнього, до брата.

«Якщо людина живе благочестиво, то вона обов’язково починає любити свого брата. А як можна пізнати, що людина любить брата? Через любов до Бога, тобто якщо вона любить Бога, значить любить і брата», - сказав Митрополит Онуфрій.

Архіпастир зазначив, що віра обов'язково веде людину до любові, а любов показує, наскільки правильна наша віра.

«Якщо є любов до Бога і ближнього, то правильно віруємо, якщо немає цієї любові, то ми ще неправильно віруємо, ще не виконали правил віри», - сказав Блаженніший.

На завершення архіпастир закликав, щоб кожен, у міру чинности, йшов тим шляхом, яким йшли святі, - від віри до любові.

«А все це полягає в одному словосполученні: виконуй Божественний Закон, або вручи себе Богу. Коли ми вручаємо себе Богу, то плани Богу не пишемо, а говоримо: «Господи, зроби так, як Ти вважаєш корисним для мене». І якщо ми все приймаємо з вдячністю Богу, то це і є той шлях спасіння, яким пройшли всі святі. Якщо ми будемо йти цим шляхом, то також будемо мати благословення Боже в земному житті», - підсумував Митрополит Онуфрій.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом