Помер легендарний голлівудський актор та режисер
Помер легендарний голлівудський актор та режисер

Помер легендарний голлівудський актор та режисер

Продюсер, який став одним з творців найбільш знакових фільмів 1970-х і 80-х років, включаючи "Супермен" з Крістофером Рівом в головній ролі помер у понеділок, 5 червня 2021 року, на 92 році життя. Про причини смерті режисера не повідомляється.

Про це пише портал DEADLINE.

Що зняв Доннер

Доннер з Бронкса, геніальний чоловік з гучним голосом, почав свою кар'єру в якості режисера для телебачення. Його телеекрани включають великий список основних шоу 60-х років, у тому числі "Маршрут 66", "Стрілок", "Сутінкова зона", "Агент А.Н.К.Л.", "Острів Гіллігана", "Перрі Мейсон" та "Дикий, дикий захід".

У 1978 році Доннер зняв фільм, який приніс йому приголомшливий успіх – "Супермен" з Крістофером Рівом у головній ролі.

Річард Доннер

Бюджет фільму склав 55 мільйонів доларів. Після виходу фільму касові збори досягли рекордної позначки в 300 мільйонів доларів. Кінокартина навіть отримала "Оскар" за візуальні ефекти.

Доннер також почав знімати другу частину "Супермена", проте через розбіжності з іншими учасниками процесу йому довелося припинити роботу над фільмом.

У 1985 році на екрани виходить пригодницький комедійний фільм "Бовдури", знятий за сюжетом Стівена Спілберга. Фільм оповідає про дітей з американського штату Орегон, які вирушили на пошуки скарбів пірата.

Спілберг відреагував на звістку про смерть Доннера

Доннер домігся величезних успіхів у створенні кінокартин практично у всіх жанрах. Про це сказав один з найбільш комерційно успішних режисерів в історії Стівен Спілберг.

Річард Доннер

"Дік так могутньо володів своїми фільмами і був обдарований у багатьох жанрах. Перебувати в його колі було те саме , що бути у тусовці з улюбленим тренером, найрозумнішим професором, найсильнішим мотиватором, наймилішим другом, вірним союзником і, звичайно ж, найбільшим бовдуром. Він був зовсім дитиною. Всім серцем. Весь час. Не можу повірити, що він пішов, але його хрипкий, душевний сміх назавжди залишиться зі мною", - зазначив кінорежисер.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що актриса "Зниклої " Ліза Бейнс померла після наїзду електросамокату.

Також ми писали, що помер режисер "Москва сльозам не вірить" Володимир Меньшов: він виступав проти України.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом