В уряді прогнозують у 2021 році інфляцію в Україні на рівні 8%
В уряді прогнозують у 2021 році інфляцію в Україні на рівні 8%

В уряді прогнозують у 2021 році інфляцію в Україні на рівні 8%

Перший віцепрем’єрміністр Олексій Любченко заявив, що Україну чекають роки відновлювального зростання економіки.

Зростання економіки в Україні у 2021 році передбачається на рівні 4%, а інфляція залишиться у межах 8%. Такий прогноз озвучив перший віцепрем'єрміністр - міністр економіки Олексій Любченко на форумі "Україна 30. Міжнародна політика". 

Урядовець запевняє, що 2021-2022 роки стануть роками відновлювального зростання економіки. "Ми прогнозуємо близько 4% росту економіки, реальної економіки у цьому році. Інфляція залишиться у межах прогнозованих тенденцій - до 8%, буде збережено цінову та валютно-курсову стабільність”, - заявив Олексій Любченко

Він також зауважив, що у світі відбувається формування нової глобальної "постковідної" світової економіки із новим балансом сил, новими центрами економічного, цифрового та технологічного впливу.

Віцепрем’єр наголосив, що драйвером економіки на наступні роки для України повинні стати інвестиції в фундаментальну науку та людський капітал.

Нагадаємо, що у травні 2021 року інфляція в Україні зросла на 1,3% порівняно з квітнем. У річному вимірі рівень інфляції збільшився до 9,5%.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader