Забарикадувався у квартирі з жінкою, влаштував стрілянину та пожежу: подробиці затримання чоловіка в Києві
Забарикадувався у квартирі з жінкою, влаштував стрілянину та пожежу: подробиці затримання чоловіка в Києві

Забарикадувався у квартирі з жінкою, влаштував стрілянину та пожежу: подробиці затримання чоловіка в Києві

Родичі підозрюваного стверджують, що в чоловіка намагались відібрати квартиру, через це він і влаштував стрілянину.

У Голосіївському районі Києва 7 липня, орієнтовно о 10:00, чоловік забарикадувався у квартирі, а коли на місце події прибули правоохоронці, то почав стріляти. Зловмисника затримали спецпризначенці. 

ТСН.ua зібрав подробиці про спецоперацію та дізнався причини захоплення квартири у столиці. 

Чоловік закрився у квартирі та стріляв у поліцію

Інцидент стався на Голосіївському проспекті в одній із багатоповерхівок міста. Там чоловік влаштував конфлікт, після чого він забарикадувався у квартирі. На місце події спочатку прибули патрульні поліцейські. Тоді підозрюваний через зачинені двері влаштував стрілянину. Він поранив патрульного та цивільного чоловіка. 

Після інциденту правоохоронці розпочали спецоперацію та близько обіду підозрюваного вдалось затримати. 

За даними начальника поліції Києва Андрія Крищенка, чоловік стріляв з мисливської рушниці. 

Родич підозрюваного розповів ТСН, що стрільця начебто звати Ігор, йому 38 років.

©

Як затримували підозрюваного

Київського стрільця затримували спецпризначенці. Начальник управління "Корду" м. Києва розповів, що їм близько 11:00 надійшла інформація про особу, яка поранила поліцейського та цивільного.

©

"Ми виїхали за цією адресою, підійшли до дверей та спробували вести перемовини спеціалісти із поліції. Під час перемовин він поводився неврівноважено, погрожував зброєю та тим, що підпалить квартиру. Потім він нам повідомив, що хоче вийти, але не може відчинити двері. Ми його вмовили, що допоможемо відчинити двері, бо дійсно замки були вибиті. Він на це погодився. Під час спроби відкриття дверей, він почав кричати, що стрілятиме. Але через те, що була загроза підпалу будинку, ми зайшли в приміщення та затримали цю особу", - повідомив начальник управління "Корду". 

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко додав, що під час затримання чоловік і справді підпалив квартиру, проте вогонь оперативно загасили. 

© МВС
МВС

У квартирі із зловмисником була жінка

З підозрюваним на момент злочину в квартирі була жінка, але вона була не заручницею, кажуть у поліції. 

"З ним була жінка. Не можу сказати, в якому вона перебувала статусі: дружина або знайома. Але попередньо, вона не була в заручниках. Чоловіка затримали. Зараз він перебуває в районному управлінні", — повідомив Андрій Крищенко.

За словами начальника управління "Корду" м. Києва, у помешканні разом із чоловіком була ймовірно його дружина, яка також поводилась агресивно.  

"Вона поводилась агресивно, ми намагались її вмовити тим, що замах на поліцейського - це серйозна стаття. Ми намагались їй вмовити, як жінку, щоб вона переконала свого чоловіка здатись", - сказав начальник "Корду". 

Новини України: столичного стрільця, який поцілив у копа та погрожував підпалити квартиру, затримали

Новини України: столичного стрільця, який поцілив у копа та погрожував підпалити квартиру, затримали

Конфлікт стався через квартиру

За даними поліції, чоловік, який у Києві забарикадувався та стріляв у поліцейських, мав конфлікт через квартиру з новими власниками помешкання.

"У нього є конфлікт за право власності на квартиру. Старий власник, новий. На лінію "102" цього року не надходило ніякої інформації щодо конфлікту за цією адресою. Там був конфлікт між новими власниками та старими. Цей цивільний, що був у квартирі, - це можливо представник нового власника чи власник, я не готовий це зараз коментувати", - сказав Крищенко. 

Знайомий підозрюваного розповівТСН, що його родич почав стрілянину, коли до нього до квартири почали вламуватись невідомі в чорному. За його словами, за цю квартиру йде слухання в суді. І начебто ті, хто прийшов, мали виселити чоловіка із квартири. Чоловік зазначив, що, швидше за все, стрілець відкрив вогонь із мисливської зброї, яка є офіційно зареєстрованою.

"Ситуація дуже проста. Близько 10:00 прийшли люди в чорному, без документів, і хотіли зламати квартиру. За квартиру йдуть судові засідання, цивільна справа. В нього зареєстрована зброя, мисливська", - заявив чоловік.  

У якому стані потерпілі та що загрожує підозрюваному

За словами керівника поліції Києва Андрія Крищенка, у правоохоронця тяжка травма руки. Цивільний чоловік отримав вистріл в обличчя. Потерпілим надають медичну допомогу.

У Київській міській прокуратурі повідомили, що за фактом інциденту розпочато кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) КК України.
 
Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру. Слідчі дії тривають. Встановлюються всі обставини події. 

Також у МВС показали фото голосіївського стрільця

Стрілянина в Києві: у поліції розповіли подробиці

Стрілянина в Києві: у поліції розповіли подробиці

Стрілянина в Голосіївському районі Києва: затриманий мав конфлікт через квартиру

Стрілянина в Голосіївському районі Києва: затриманий мав конфлікт через квартиру
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader