"Трагедія в центрі Європи": Зеленський розповів про роль США у закінченні війни на Донбасі
"Трагедія в центрі Європи": Зеленський розповів про роль США у закінченні війни на Донбасі

"Трагедія в центрі Європи": Зеленський розповів про роль США у закінченні війни на Донбасі

Зеленський зазначив, що хотів би, аби "потужність США допомогла Україні в завершенні цієї трагедії у центрі Європи у ХХІ столітті".

Президент Володимир Зеленський підтримує можливість розширення "нормандського формату" або створення ще одного майданчика для врегулювання ситуації на сході Україниіз долученням потужних світових держав. Однак, кількість форматів не впливає на їхню якість, оскільки війну має закінчити Росія.

Про це президент України заявив 7 липня під час спільної пресконференції з президентом Литовської Республіки Ґітанасом Науседою у Вільнюсі.

Так, Зеленський пояснив свою позицію щодо приєднання "потужних геополітичних гравців, які можуть вплинути на Російську Федерацію" тим, що в "нормандському форматі" іде гальмування".

"Тому я виступав за те, щоб приєдналися країни, потужні геополітичні гравці, які можуть вплинути на Росію. Дійсно, це може бути й інший формат, щоб не ламати домовленості. Скажімо так, домовленості всередині "нормандського формату", це може бути ще один паралельний формат, але, мені здається, від кількості форматів якість не змінюється. Я дійсно хотів би, щоб потужність США допомогла Україні в завершенні цієї трагедії в центрі Європи в ХХІ столітті ", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, якщо Росія "буде змушена нашими спільними зусиллями і партнерами, або погодиться і захоче все ж таки закінчити війну, вона закінчить, незважаючи на кількість доданих держав і кількість форматів".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський підтримує ідею залучення до переговорів у "нормандському форматі" США, Великої Британії і Канади. Також для врегулювання конфлікту на Донбасі, на думку українського президента, формат ведення переговорів з Росією треба змінювати.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
loader
loader