Українців готують до чергового підвищення тарифів: вже з 1 жовтня на 40%
Українців готують до чергового підвищення тарифів: вже з 1 жовтня на 40%

Українців готують до чергового підвищення тарифів: вже з 1 жовтня на 40%

Міністр енергетики Герман Галущенко на прес-конференції у Вільнюсі заявив, що запуск нової моделі спеціальних зобов'язань (ПСО) стане можливим вже з 1 серпня.

Про це повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

Навіщо потрібна нова модель

Міністр енергетики пояснив, що впровадження нової моделі спеціальних зобов'язань було намічено на 1 липня, проте запуск відстрочили у зв'язку з доопрацюванням моделі, яка б дозволяла зробити волатильність ринку елетроенергії.

Створена модель, за словами Галущенка, дозволяє розрахувати ціну в довгостроковий період, що в свою чергу стабілізує українські державні підприємства «Енергоатом» і «Укргідроенерго».

Крім того,міністр зазначив, що в уряді мають намір впровадити диференційовані тарифи, які дозволять українцям менше платити за споживану домогосподарством електроенергію.

Електростанція, ілюстративне фото

Хто заплатить більше

Герман Галущенко заявив, що диференційований підхід дозволить вразливим споживачам платити менше. В цей же час умовно багаті українці, які користуються великою кількістю електроприладів, будуть оплачувати електроенергію за іншим тарифом.

Нагадаємо, раніше Кабмін України продовжив чинний механізм спеціальних зобов'язань щодо забезпечення електроенергією населення і зберіг діючу ціну для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год до 1 серпня 2021 року.

Засідання уряду

Міністр також зазначив, що в Міністерстві направили в аукціонний комітет так званий «чорний список», що складається з систематичних порушників договірних зобов'язань. У Міненерго сподіваються, що за порушення комітет обмежуватиме їх участь в аукціонах за двосторонніми договорами.

Крім того, Галущенко заявив, що у відомстві планують продовжити заборону на імпорт електричної енергії з Білорусії і Російської Федерації.

Раніше портал MY.UA повідомляв про підвищення пенсій, нові тарифи та запуск ринку землі: що змінилося з 1 липня.

Також ми писали про нові тарифи на світло: чого чекати українцям.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом