КИЇВ. 12 липня. УНН. Українці стали більше їсти м’яса. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.
Деталі
Минулого року кожен українець з’їдав в середньому 5,2 кг м‘яса і м‘ясопродуктів на місяць. Тоді як в 2019 році цей показник становив 5,1 кг, а п'ять років тому – 4,6 кг.
Таким чином, споживання м‘яса і м‘ясопродуктів в Україні за рік зросло на 2%, за останні п'ять років – на 14%
Значно менше українці споживають риби та рибопродуктів - в середньому 1,4 кг ( на одну людину, щомісяця).
При цьому, українці їдять чимало овочів (6 кг), фруктів та ягід (8,7 кг), хліба (8 кг).
По темі
Дедалі більше вчених закликають людей відмовитися від споживання червоного м’яса.
Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грам на тиждень.
Довідка
Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.