В українського олімпійського чемпіона Олега Верняева знайшли допінг
В українського олімпійського чемпіона Олега Верняева знайшли допінг

В українського олімпійського чемпіона Олега Верняева знайшли допінг

Український гімнаст, олімпійський чемпіон Ріо-2016 у вправі на брусах Олег Верняєв не поїде на Олімніаду-2020 року, яка пройде в Токіо, оскільки отримав дискваліфікацію за заборонений препарат - мельдоній.

Про цей спортсмен офіційно повідомив на особистій сторінці в Фейсбук.

Розслідування триває ще з січня

Раніше Національний олімпійський комітет України опублікував список спортсменів, які представлятимуть країну на Олімпіаді-2020 в Японії. Серед імен не було Олега Верняева, учасника двох Олімпіад, володаря золотої і срібної медалі на Олімпіаді в Ріо-2016. Ще раніше, в січні, велося розслідування, але подробиці не розголошувалися.

Тепер спортсмен прокоментував ситуацію постом на Фейсбук. Він написав, що арбітраж GEF (Комітет з етики в гімнастиці) виявив в його крові якийсь заборонений препарат - мельдоній. За словами Олега, провели десяток тестів, і тільки один з них показав наявність в крові цієї речовини.

Пост Олега на Фейсбук

«Позитивний тест тільки вказує на факт наявності в організмі заборонених речовин, але не свідчить про провину спортсмена. Якщо спортсмен упевнений, що його провини немає, він не повинен опускати руки », - олімпійський чемпіон не має наміру здаватися і планує відновити репутацію.

Українця підтримують в соцмережах

Зараз арбітраж GEF дискваліфікував Олега на 4 роки, але рішення підлягає оскарженню, що і збирається зробити спортсмен. Про це він щиро і рішуче заявив в тому ж пості.

«Вся боротьба тільки починається, це черговий етап мого життя і, як завжди, я буду боротися до кінця і оскаржу рішення Арбітражу GEF про мою дискваліфікацію в CAS». Але коли саме відбудуться слухання, скільки буде тривати розгляд, чи є шанси на позитивну відповідь - чемпіон не уточнює.

Поддержка спортсмена в соцсетях

У цьому прагненні Олега Верняєва підтримують в коментарях друзі і шанувальники, бажають успіху і вірять, що справедливість відновиться.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що Укрпошта випустила марку з нагоди Олімпіади-2020

Також ми писали, що у Верняєва ще є шанс поїхати на Олімпійські ігри

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны