Зеленський розповів про переговори з канцлеркою Німеччини Меркель
Зеленський розповів про переговори з канцлеркою Німеччини Меркель

Зеленський розповів про переговори з канцлеркою Німеччини Меркель

Про долю "Північного потоку-2" та ймовірну зустріч лідерів Нормандського формату йшлося під час учорашньої зустрічі Президента України Володимира Зеленського та канцлерки Німеччини Ангели Меркель у Берліні. Про це Володимир Зеленський розповів журналістам під час форуму "Україна:30".

Глава держави зауважив, що офіційний Київ зробив усі кроки для того, щоби Нормандська зустріч відбулася. Проте Росія гальмує процес. Президент також наголосив, що Україна отримає відповідь стосовно "Північного потоку-2" після зустрічі Ангели Меркель з лідером США Джозефом Байденом. Вони мають обговорити, зокрема, позицію України.

"Буде зустріч канцлера разом з президентом Байденом і там буде обговорюватися, що несе "Північний потік-2". Що він несе Європі і що він принесе конкретно Україні. І як гарантувати енергетичну безпеку громадянам України, щоб ми нічого не втрачали від цього потоку, якщо він добудується", - розповів Зеленський.

Напередодні на спільній пресконференції з канцлеркою Німеччини Анґелою Меркель Володимир Зеленський наголосив, що запуск "Північного потоку" містить потенційну загрозу для безпеки в регіоні. Це засвідчує концентрація російських військ на кордоні. Глава держави заявив, що хоче обговорити це на зустрічі в Нормандському форматі. Натомість канцлерка зазначила: питання енергетики можна розглянути в такому форматі, однак його немає серед "Мінських домовленостей".

Теги по теме
Владимир Зеленский Северный поток-2 Ангела Меркель
Источник материала
loader
loader