Рада на наступному тижні може зібратися на позачергове засідання: навіщо
Рада на наступному тижні може зібратися на позачергове засідання: навіщо

Рада на наступному тижні може зібратися на позачергове засідання: навіщо

Впродовж п’ятої сесії Верховна Рада IX скликання розглянула майже 700 законопроєктів, з яких 170 ухвалила в цілому та 110 – за основу.

Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання на наступному тижні, аби розглянути проєкти постанов, які блокують підписання головою Парламенту низки законів.

Про це 16 липня  повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, повідомляє пресслужба Верховної Ради України. 

"Чекаємо у понеділок (19 липня) на лист із проханням провести позачергове засідання Верховної Ради, на якому будуть розглянуті постанови, що надійшли до Парламенту, заблокувавши мені підписання законів. І я не зможу направити їх на підпис президенту", - сказав Разумков.

За словами Дмитра Разумкова, потребують розгляду проєкти Постанов щодо скасування рішень Верховної Ради про ухвалення законів в частині судової реформи (реєстр. №3711-д, 5068, 5069) та трансформації державного концерну "Укроборонпром" (реєстр. №3822).

"Позачергове засідання буде присвячено питанням, пов’язаним із відхиленням або підтриманням цих документів", – зазначив спікер.

Нагадаємо, Верховна Рада 16 липня призначила нового очільника МВС України. Ним став нардеп з фракції "Слуга народу", голова парламентського правоохоронного комітету Денис Монастирський. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
loader
loader