В Петербурзі затримали автора банера з обличчями вбитих журналістів, політиків та правозахисників – ЗМІ
В Петербурзі затримали автора банера з обличчями вбитих журналістів, політиків та правозахисників – ЗМІ

В Петербурзі затримали автора банера з обличчями вбитих журналістів, політиків та правозахисників – ЗМІ

У Петербурзі затримали автора банера з особами убитих журналістів, політиків і правозахисників. Про це пише «Фонтанка» без посилання на джерело.

За інформацією видання, поліцейські затримали 31-річного уродженця Іжевська ввечері 15 липня. Його ім'я не називається. «Фонтанка» пише, що затриманий підтвердив силовикам авторство банера на трансформаторній будці в Пушкарському саді.

У поліції чоловіка опитали і відпустили. Матеріали силовики збираються передати до комітету з законності та правопорядку Петербурга. Відомство має перевірити, чи є в діях художника порушення статті 37.1 закону Петербурга (розміщення оголошень та інших інформаційних матеріалів поза спеціально відведеними для цього місць).



Банер з особами убитих журналістів і громадських діячів та з підписом «Герої днів минулих» з'явився на трансформаторній будці в Петербурзі в ніч на 15 липня. Серед них – адвокат Станіслав Маркелов, журналістки «Нової газети» Анна Політковська і Анастасія Бабурова, політик Борис Нємцов і правозахисниця Наталія Естемірова.

Вранці 15 липня поліцейські зняли його, пише «Медиазона».

Нагадаємо, що 17 січня російського політика Олексія Навального затримали у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту «Шереметьєво». Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи «Новічок» у кінці серпня минулого року в РФ.

18 січня Навального відвезли в СІЗО «Матроська тиша», де він пробув ніч і де відбувся суд, який призначив йому 30 діб арешту.

19 січня Олексій Навальний опублікував 2-годинне розслідування про «палац Путіна» на березі Чорного моря. За дві доби його подивилися понад 55 млн разів. Це відео за кількістю переглядів обігнало фільм-розслідування «Він вам не Дімон», який вийшов у 2017 році і зібрав майже 34 млн переглядів.

Фото: Константин Леньков / «ЗАКС.Ру»

Теги по теме
Новости Общество Алексей Навальный
Источник материала
Поделиться сюжетом