Зеленський написав пост про MH17, але не згадав про збиття літака російським "Буком"
Зеленський написав пост про MH17, але не згадав про збиття літака російським "Буком"

Зеленський написав пост про MH17, але не згадав про збиття літака російським "Буком"

Президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у соцмережі написав пост про катастрофу рейсу MH17, навіть не згадавши про те, що літак було збито, а ракету по "Боїнгу" випустили з російського комплексу "Бук". Про це йдеться у пості Зеленського в Instagram.

"Сім років тому в небі над Україною сталася жахлива катастрофа пасажирського літака Boeing 777 рейсу MH17. Внаслідок трагедії загинуло 298 людей. 298 втрачених життів, 298 зруйнованих мрій про щасливе майбутнє. Світ має знати правду. Вірю, що істину найближчим часом буде встановлено", – написав президент.

пост Зеленського
пост Зеленськогоскріншот

Нагадаємо, 17 липня 2014 року пасажирський літак "Боїнг 777" Малайзійських авіаліній рейсу МН–17 прямував з Амстердама до Малайзіського Куала–Лумпура. Однак його політ закінчився у небі над українським сходом. Загинули усі 298 людей, які були на облавку, серед них – 80 дітей. Літак упав поблизу Торезу, що на Донеччині.

Створення міжнародного трибуналу з питання катастрофи – заблокувала в Радбезі ООН Росія. Тож з минулої весни у Нідерландах розглядали процедурні питання. За рік суд перейшов до розгляду по суті.

Слідство вже встановило: ракетна установка "Бук", з якої збили літак, належала 53–й зенітній бригаді Збройних сил Росії. Ракетний комплекс на Схід України привезли з Курська в ніч проти 17 липня, а після катастрофи повернули назад. Прокуратура показала супутникові знімки, які підтверджують: ракету запустили з тієї території Донецької області, яку контролювали окупаційні війська.

Перехоплені телефонні переговори 4–х обвинувачених свідчать: вони організовували транспортування "Бука", координували свої дії з Кремлем та спершу вірили, що збили український літак.

Серед головних підозрюваних троє кадрових російських військових – колишній "міністр оборони" так званої "ДНР" Ігор Гіркін–Стрєлков. І його підлеглі – так званий заступник міністра Сергій Дубинський, його підлеглий Олег Пулатов. І один українець – виконавець наказів Пулатова Леонід Харченко.

Жоден із них не тиснув на пускову кнопку Бука – але зробили це за їхнім наказом. Минулого місяця під час одного із засідань суду вперше прозвучало й те, що накази направити зенітно–ракетний комплекс "Бук" на окуповану територію віддавалися саме з Кремля. Вже у вересні в залі суду слово матимуть найближчі родичі загиблих.

Теги по теме
Владимир Зеленский авиакатастрофа MH17
Источник материала
loader
loader