19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Понад 100 тисяч людей вийшли на протести проти COVID-вакцинації
Понад 100 тисяч людей вийшли на протести проти COVID-вакцинації

Понад 100 тисяч людей вийшли на протести проти COVID-вакцинації

У Франції відбуваються масштабні протести громадян проти вакцинації. Так, по всій країні участь в акціях взяли більш ніж 114 тисяч французів.

Про події у Франції повідомили в  The Associated Press.

Тільки 17 липня у Франції проти вакцинації публічно виступили більш ніж 100 тисяч людей. Вони вийшли на протести. Французи невдоволені останніми рішеннями уряду, які французька влада прийняла для стримування поширення коронавірусу і його штаму «Дельта».

Акції протесту в Парижі та інших містах

Так, марші проти вакцинації пройшли у Парижі. У них взяли участь як ультраправі, так і ультраліві громадяни. Дійшло навіть до того, що протестувальники почали бити ложками по каструлях та кричати фразинакшталт «Макрон, геть». 

Інші французькі міста також були переповнені мітингувальниками. Зокрема Лілль, Монпельє та Страсбург. Суботні протести пройшли за участі так званих «жовтих жилетів». Також у акціях були задіяні роялісти. 

Медики проти вакцинації

Багато медиків взяли участь у акціях протесту проти вакцинації у Франції. Медичні працівники у Франції мають пройти обов’язкову вакцинацію, проте не всі її підтримують. Вони протестували проти вимоги обов’язкового щеплення для медиків та отримання свідоцтва про вакцинацію. 

Більше того, у Франції дійшло до того, що громадяни не можуть відвідувати громадські місця без документів щодо коронавірусу: свідоцтв про вакцинацію, негативного тесту на ковід чи документу, який підтверджує наявність у людини антитіл. 

Не всі французи готові та хочуть зробити щеплення. 53-річний мітингувальник Бруно Ок’є розповів, що вакцинуватися не збирається. Більше того, він має намір забрати своїй дітей зі школи, якщо там почнуть примушувати робити щеплення проти ковіду.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, як отримати вакцину, якою щеплюють в США.

Також портал MY.UA писав про вакцину Moderna в Україні. Коли вона буде в Україні. 

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram тая Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом