Яким буде курс гривні в найближчі три роки розкрив прем'єр-міністр Денис Шмигаль
Яким буде курс гривні в найближчі три роки розкрив прем'єр-міністр Денис Шмигаль

Яким буде курс гривні в найближчі три роки розкрив прем'єр-міністр Денис Шмигаль

Український прем'єр Денис Шмигаль пообіцяв суттєві покращення в економіці України вже до 2023 року. Уряд обіцяє скоротити держборг та щорічно підвищувати українцям реальну зарплату з урахуванням інфляції. Про це повідомив особисто прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зокрема, днями в Кабміні затвердили важливі документи щодо прогнозування економічного та соціального розвитку України і бюджетну декларацію на період з 2022 до 2024 року.

Так, стало відомо, що Україна вирішила доєднатися до досвіду більш ніж сотні країн з усіх куточків земної кулі, котрі впроваджують у себе середньострокове бюджетне декларування.

Оглянувши нові документи, українські громадяни побачать, на що саме витрачатимуться податки, сплачені українцями, протягом найближчих трьох років.

"У Бюджетній декларації ми закріпили цілі державної політики в усіх сферах та кількість грошей платників податків, які будуть використані для їх досягнення. Таким чином, люди побачать у перспективі трьох років, як будуть використовуватися їхні гроші",— зазначив Денис Шмигаль.

З-поміж численних пунктів, котрі зазначалися в описаних вище документах, можна виділити декілька найбільш суттєвих:

  • — дефіцит бюджету, вже до 2023 року, планується повернути до планових трьох відсотків;
  • — держборг буде скорочено до рівня менш ніж 50% від ВВП. Таким чином держава зможе більше витрачати на себе, аніж на зовнішні кредитні зобов'язання;
  • — також варто звернути увагу на обіцяння збільшувати зарплати щороку на 8-10%. При чому йдеться про реальні зарплати з урахуванням інфляції;
  • — інфляція повернеться до таргету в 5% вже у 2023 році, а у 2022 складе 6,2%;
  • — буде забезпечено макроекономічну стабільність, а курс долара очікується у коридорі 28-29 грн;
  • — завдяки проведеним реформам вже у 2023 році Україна зможе вийти на стійкий тренд зростання економіки фактично у 5% щороку.

Голова Кабміну переконаний, що усі ці кроки дадуть змогу стабільно підвищувати людям пенсії, зарплати, соціальні виплати,  а також видатки на армію, медицину та освіту, дорожнє будівництво і підтримку малого та середнього бізнесу.

Загалом, у наступні три роки планується підвищити видатки з держбюджету на 300 мільярдів гривень.

Нагадаємо, раніше сайт MY.UA повідомляв про те, що в Україні підвищать пенсії, а всім ФОПам знову прийдеться сплачувати повний перелік податків.

Також раніше ми повідомляли, що в Україні планують різко підвищити прожитковий мінімум. Нові суми вражають.

Источник материала
Поделиться сюжетом