6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Святкові дні та вихідні у 2022 році: Кабміну змінить дати
Святкові дні та вихідні у 2022 році: Кабміну змінить дати

Святкові дні та вихідні у 2022 році: Кабміну змінить дати

До Кабінету Міністрів України направили проект розпорядження, за яким два робочих понеділка у 2022 році пропонують перенести на суботу.

Проект документа розміщений на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Плюс два вихідних в тиждень

Проект передбачає перенесення двох робочих понеділків тільки для тих співробітників, які працюють по п'ятиденному графіку. А саме пропонується перенести 7 березня, що передує Міжнародному жіночому дню, на суботу 12 березня, а понеділок 27 червня (перед Днем Конституції України) - на суботу 2 липня.

Таким чином, українці отримають чотири вихідних поспіль - з 5 по 8 березня і з 25 до 28 червня. Що стосується співробітників українських банків, то їх графік і вихідні буде визначати Національний банк України. Припустимо, в 2021 році Кабінет Міністрів переніс цілих три робочих дні - перед святкуванням Покрови, Дня незалежності та Різдва.

Реакция украинцев в соцсетях

У соціальних мережах закликають прокоментувати проект розпорядження. Як не дивно, багато українців проти цього, оскільки вважають, що це зіб'є сталий робочий графік і погано вплине на працездатність громадян після вихідних. Плюс, багато хто незадоволений фактом, що установи будуть закриті, і якщо знадобляться послуги державних структур, вони стануть недоступні на цілих чотири дні.

Вийде скасувати рокіровку робочими днями?

Нагадаємо, що в січні 2021 року в Кабінет Міністрів направили законопроект, які передбачає заборону перенесення робочих і святкових днів. Тобто, документом пропонується, що організації з 5-денним графіком не зможуть змінювати робочі дні таким чином, щоб тиждень ставав шестиденним без згоди співробітників.

Головним аргументом прийняття законопроекту автори вважають той факт, що в Європейському Союзі, куди так прагне Україна, вже скасували перенесення робочих днів. Незважаючи на наявність проекту закону, через півроку до Кабінету Міністрів лише відправили прохання на розгляд.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Арсен Аваков вже восени може стати віце-прем'єром заявив глава "Слуги народу" Давид Арахамія

Також ми писали, що Володимир Зеленський підписав закон про арешт за брехню в деклараціях - 2 роки в'язниці

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом